Hold deg til planen Ingrid. Hold deg til planen!

Planen er SÅ enkel – det er BARE å holde seg under terskelpuls hele løpet slik at jeg ikke går på en smell som i Barcelona. Gå opp den ene bratte bakken i løypa mens jeg spiser 2 seigmenn, stoppe ved hver drikke stasjon og ta til meg litt vann, sportsdrikk eller cola. I tillegg har jeg fire gele i flipbeltet. Løpe 1 runde på 5 km om gangen.

Så heldig å treffe Anne- Grete før start. Vi kjenner hverandre via bloggingen og sosiale medier. Tusen takk til Anne Grete for alle heiarop underveis! Så gøy å endelig treffe deg «live» ! 

Starten går lett, lette bein og pulsen oppfører seg fint. 8 runder skal vi løpe i dag. 8 x 5 km + 2x 1,1 km = 42,2 km og maraton. Vanligvis når vi løper maraton er det fra A –Å eller 2 x 21,1 km – to runder. Vi er begge spente før start, det blir en ny erfaring å løpe 8 runder.

Du ser veldig sprek ut, roper Anne-Grete, Hun er ute i løypa og heier på oss. 10 km og jeg har funnet en god rytme. Holder meg til planen og farten er utrolig jevn. 15 km og himmelen åpner seg! Det øser ned. På et par minutter er jeg gjennomvåt. Heldigvis løper jeg med caps – værmeldingene var ganske så usikre, og noe av det verste med kraftig regn er når du blir klissvåt i håret og det renner nedover nakken og ryggen! Du kjenner følelsen, ikke sant? Regnet vil ingen ende ta – jeg må le. Rett før start snakket Sigurd og jeg om dersom det ble styrtregn, kunne vi jo bare skylle på været hvis det ble et dårlig løp 🙂

20 km, 25 km, flere har løpt forbi meg. Det var jeg klar over ville skje. Nå du løper runder og sammen med løpere som har personlig rekord rundt 3 tallet er det klart de løper forbi deg mange ganger! Fantastiske deltakere, alle kommer med oppmuntrende tilrop, Thomas Stordalen klapper meg på skulderen i det han løper forbi meg for 3. gang, eller var det 4. gang? Kom ut av tellingen. Tusen takk Thomas, det gjorde godt!

Mener det har sluttet å regne for en stund siden. Klærne mine er ganske tørre og de største vannpyttene har tørket opp. Nærmer meg passering 27 km og kjenner at det begynner å bli vanskelig å holde farten oppe.

3 runder igjen og jeg skulle ønske jeg bare hadde to runder igjen, eller aller helst bare en! Pulsen holder seg fortsatt under terskel, men det gjør vondt i låra, vondt i rumpa og nå kjennes det ut som jeg får vondt i viljen også! Slutt å telle runder – løp langs Otra, gå opp bakken og spis dine to seigmenn!

Hold deg til planen Ingrid. Hold deg til planen! Løp en runde om gangen!

Dytter bort de negative tankene, løper langs Otra, spiser mine 2 seigmenn, løper gjennom gågata for 6. gang! Og blir heiet fram av publikum. Heia Ingrid!

Passerer 32 km uten å være for stiv. Løper forbi Linda for andre gang, snakker litt med henne og løper videre. Tenk deg – hun brukte 7 timer og 22 min på maraton, det står det stor respekt av!

To runder igjen! Ny pers er innafor. Konsentrerer deg, løp runden din og hold deg til planen!

De siste to seigmenn spytter jeg ut på toppen av bakken på siste runden. Orker ikke tygge mer, drikker vann på siste drikkestasjon, takker løpyevaktene for heiarop – siste runde på meg nå. Vinker til publikum og koser meg i siste nedoverbakke.

Det blir garantert solid pers idag! I enden av bakken står Sigurd og roper flere ganger, du greier i alle fall 4.45! Slutt å mas roper jeg tilbake! Det kan ikke stemme tenker jeg – sjekker klokka og estimert tid på maraton – den sier 4.49. Han må ha sett feil!

Løper videre og gleder meg så til å komme i mål. Endelig, mitt andre maratonløp på under 5 timer. Ferdig med 5 timers løp nå, den mentale sperren er borte!

Beina beveger seg raskere og jeg ser målstreken!

Kjenner gleden, smiler bredt og strekker armene over hodet og er så utrolig fornøyd med løpet mitt! Hopper og danser rundt i målområdet, for et løp, for ei løype og for et publikum!  Og selvsagt forteller jeg til alle som gidder høre på at jeg har satt ny pers med over 15 min!  4.43.19 så stolt! Og så vanvittig gøy!  Og planen fungerte maksimalt!

Mitt 7 maraton og ny pers med 15 min og 31 sekund!

Og Sigurd? Ny pers! Sluttid 3.55.25 og hans 9. maraton.

Nå gleder vi oss til New York i november og da skal vi kose oss gjennom 42,2 km sammen  med 50 000 løpere fra hele verden!

Hemmeligheten bak å komme seg videre, er å starte. Hemmeligheten bak å starte, er å bryte opp den store overveldende oppgaven i små håndterlige oppgaver, for deretter å umiddelbart starte på den første – Mark Twain

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s