Dørstokkmila!

Søndag morgen og siste langtur skal gjennomføres for å bli klar til mitt 7. maratonløp. Det er sol, regn og vind ute. 3,5 time ute I dette været innebærer mest sannsynlig å bli våt, og jeg må løpe med sekk, noe som jeg i utgangspunktet synes er plagsomt og irriterende!   

Men nok næring må med, så da er det mest praktisk med sekk. Leker med tanken om å løpe inne på tredemølla, se en film eller noen episoder fra en av seriene jeg følger på netflix. 3,5 rolig løping på mølla….. Hallo, løp jo 3 timer på mølla i oppkjøringen til Barcelona i vinter. Slipper sekk, men det blir vel kanskje litt vel lenge og varmt å løpe inne. Og monotont og kjedelig….

Skreller søtpoteter og sellerirot, skjærer opp vannmelon til forretten, Dekker bordet. Noe mer jeg kan gjøre kanskje? Middagsgjester kl 17.00, og tidspunktet er selvsagt satt med tanke på at vi skulle få gjort unna langturen!

Ryddet i klesskapet og la sammen klær i går, kjøkkenet er ryddet og det er ingen oppgaver som må gjøres. Luke i hagen kanskje? Å – det gjorde jeg jo også i går for å ha tid å løpe idag!

Jeg kjenner at det er veldig vanskelig å motivere seg for langtur idag. Kanskje ta den i morgen heller etter jobb? Beina føles vonde uten at jeg har løpt en km, og jeg merker at jeg leter etter unnskyldninger for å slippe turen. Tar en stresstest med Garmin, den viser at kroppen er lite stresset og tåler en hard treningsøkt. Ingenting å skylde på her heller!

Løpe ute – hvor skal jeg løpe tro? Kanskje best I skogen når været er dårlig, eller kanskje er det mye vann, sørpe og dårlige forhold til å løpe. Langs sjøen? Men da vil jeg vel merke vinden og regnet mye bedre….Å nei sier mannen min, vindretningen er perfekt til å løpe nordover langs sjøen.

Er visst bare finne fram treningsklær og få de på. Det må bli langtur ute bestemmer jeg. Pakker I sekken, banan, vann, powerade, sjokolade og laban seigmenn!  På med caps og briller og så er det bare å knyte på seg skonå og komma igang!

Ut i gårdsrommet og fram med telefon og den vanlige selfie av meg og mannen. Du ser ikje akkurat ut som du har så lyst å løpe idag seie maen min. Fram med smilet da!

Og jaggu klarer jeg få fram smilet og tommel opp for langtur. Klar ferdig løp!

Så fornøyd med at jeg enda en gang klarer komme over dørstokken. På tross av manglende motivasjon blir det en virkelig bra tur!

Det er vakkert langs Gandsfjorden og få folk ute en søndag formiddag. Løper rolig og kontrollert med jevn fart og puls. 5 km så litt drikke, et par laban seigmenn. 10 km – banan, seigmenn og mer drikke. Snart Vaulen og både hode og kropp spiller på lag med meg I dag!

Bildet er fra en annen løpetur langs Gandsfjorden. Så fint kan det være!

Etter ca 13 km snur jeg og starter på returen. Ser ingenting til Sigurd. Han løper fortere enn meg. Vi løp sammen de første 2 km så slapp jeg han avgårde. 15 km og mer banan, mer drikke. Og ikke en regndråpe! I dag løper jeg opp alle bakkene, går kun ved hver 5 km for påfyll av væske og næring. Siste to km kommer motvinden, men hva gjør vel det? Snart hjemme og bare for virkelig markere at det er en bra dag avslutter jeg med å løpe opp Austråttbakken. Kryper meg litt sammen og siger sakte oppover. Den er godt 500 meter lang og har 40 høydemeter. Kanskje ikke så mye, men du kjenner den etter 27 km!

Så ta på deg treningsklærrne, kom deg over dørstokken så kommer motivasjonen etterhvert!

God tur 🙂

For oss er det nå nedtrapping og hvile seg i form til 19 august og Sommerløpet i Kristiansand.

 

2 tanker på “Dørstokkmila!

  1. Så fint å lese at du også sliter litt med motivasjonen iblant. Selv om du/vi elsker å løpe! Velkommen til Sommerløpet i «min» by! Skal heie på deg og på ei venninne som skal løpe maraton-distansen! Lykke til 😊

    • Kjære Anne-Grete,
      Motivasjon er ferskvare og må jobbes med hele tiden. Noen dager er tøffere enn andre 🙂 Som i går! Blir nok ikke vanskelig å få øye på meg, danner nok baktroppen som vanlig og med kun maks 200 løpere på maraton trenger jeg alle heiarop som kan fås 🙂 Bare å se etter skjørtet og det sølvgrå håret 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s