Var det noen som nevnte: Å være dum som en gås?

Life

Det nærmer seg jul. Tiden før jul er for mange fylt med glede og forventning, men det er også en tid for sorg og lengsel. For noen er felleskapet og familie viktig – for andre er ensomheten det som råder.  Mange sliter med ensomhet gjennom hele året, og for mange kan julen være en ekstra sårbar tid. De fleste forbinder julen med samvær, tradisjoner og juleselskaper.

Julen er vel tiden for godhet, trygghet, omtanke og varme?

Noen dager hvor vi har tid til å ta vare på hverandre?

For meg er advendtstiden og julen er en tid for refleksjon og ettertanke.

Vi går nå inn i årets første advendtshelg og jeg har lyst å dele en liten fortelling med dere. Noen av dere har lest denne før på bloggen, men ta deg likevel tid til å lese den igjen.

Hva kan man lære av gjess?

Når hver fugl slår med vingene, skapes en oppdrift for den neste fuglen. Ved  å fly I V formasjon, får hele flokken 71 % større flykapasitet enn hvis en fugl flyr alene.

Folk som deler en felles retning og har en følelse av felleskap, kan raskere og lettere komme dit de ønsker, fordi de hviler på hverandres tillit.

Når en gås faller ut av formasjonen, føler den straks dragsuget og motstanden ved å prøve å fly alene, og kommer seg raskt tilbake til formasjonen for å ta del I fordelene av kraften som ligger foran. Hvis vi hadde like mye vett som en gås, ville vi holdt oss I formasjon med dem som er ledere, dit vi ønsket å dra, og være villige til å motta deres hjelp på samme måte som vi selv ville hjulpet andre.Når ledergåsen blir trett, trekker den seg tilbake I formasjon og en annen gås overtar ledelsen. Det lønner seg å ta hver sin omgang I det harde arbeidet det er å lede en flokk. Det er med folk som med gjess, vi er gjensidig avhengig av hverandre.

Gjessene bakover I formasjonen kommer med oppmuntrende lyder til de foran, for at de skal holde tempoet oppe. Vi bør forsikre oss om at våre tilrop fra sidelinjen er oppmuntrende og ikke noe annet.

Når en gås blir dårlig, såret eller skutt ned, forlater to andre gjess også formasjonen og følger den syke ned for å hjelpe og beskytte den. De blir hos den til den er frisk nok til å fly igjen eller dør. Så drar de ut på egen hånd, med en annen formasjon, eller de tar igjen den gamle flokken sin.Strong people

Hvis vi alle var like kloke som gjessene, ville vi støttet hverandre I vanskelige perioder – og I gode og sterke perioder

En takk til Kirsten som gav meg denne vakre historien til min bursdag i fjor.

 

 

 

2 tanker på “Var det noen som nevnte: Å være dum som en gås?

 1. Det er en tid for mange følelser nå den tiden mot jul. Jeg har vært bort i mange forskjellige, sorg, glede, usikkerhet, ensomhet, tap.. For 8 år siden mistet jeg en tante som tok livet sitt andre juledag, 1 år og 3 måneder etterpå dør mormoren min også.. Og på ny ble det en sorgens stund når julen meldte ankomst. Det tok lang tid før jeg kunne glede meg til jul.. Nå de siste par årene har jeg endelig følt mer på glede. Det toppet seg igjen da en annen tante døde nærmere jul i fjor og jeg startet juleferien min med å gå i begravelse.. Jeg bestemte meg for å glede meg til jul likevel, jeg feiret jul med besteforeldrene mine (foreldrene til tanten min som gikk bort). Nå i år har jeg gledet meg til jul lenge og det er en god følelse! Endelig er julen noe fint igjen. Men det er alltid litt vanskelig å vite om hvor jeg kan og vil feire jul. Det er mange faktorer som spiller inn på den tanken.

  Jeg håper at mange som mulig har en følelse av glede for å feire jul i år. Jeg håper at det kan bli en fin tid for mange, både barn, voksne og den eldre generasjon! 🙂

  • Tanta-Lovise, tusen takk for at du deler dine tanker på bloggen. Jeg tror det er mange som har noen av de samme tankene som deg.

   For mange som har mistet noen av sin kjære, er akkurat den tiden vi går inn i vanskelig. Heldigvis vet vi ikke hva fremtiden bringer.

   Jeg gleder meg også til jul. Hos oss pleier vi være mange som feirer jul sammen. I år skal vi feire jul på hytta sammen med barna våre ( som egentlig ikke er barn, men voksne 🙂 ) Det blir en litt annerledes jul, roligere enn vanlig og jeg gleder meg masse. Hytta er allerede pyntet til jul, så her er det bare å kose seg i ventetiden.

   Ønsker deg en fin,fin advendtstid og en deilig julehelg når vi kommer så langt. Klem til deg fra meg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s