Grip sjansene mens du kan!

Livet stiller oss av og til overfor en del prøvelser som kan vise seg å være de verst tenkelige. Men vi kommer igjennom dem med livet I behold, derfor kan vi regne oss blant de svært heldige – David Baird

Nesten 1 av 10 feirer jul alene skriver VG I begynnelsen av desember. Mange sliter med ensomhet gjennom hele året, og for mange kan julen være en ekstra sårbar tid. De fleste forbinder julen med samvær, tradisjoner og juleselskaper.

Tiden før jul er for mange fylt med glede og forventning men det er også en tid for sorg og lengsel. For noen er felleskapet og familie viktig – for andre er ensomheten det som råder.

IMG_0298Jeg anser meg som svært heldig. En stor familie som møtes med jevne mellomrom, gode venner og kollegaer. En spennede jobb som gir meg muligheten til å utfordre meg selv samt muligheten til å utvikle meg og lære nye ting. Denne uken var jeg så heldig å bli 50 år. En milepæl som faktisk mange I dag ikke opplever fordi de ble alvorlig syk, blir utsatt for en alvorlig ulykke eller andre ting. For de som sitter igjen er julen gjerne en vanskelig tid å komme igjennom.

Julen er vel tiden for godhet, trygghet, omtanke og varme?

Noen dager hvor vi har tid til å ta vare på hverandre?

For meg er julen er en tid for refleksjon og ettertanke. Den siste helgen før jul har jeg derfor lyst å  dele en tekst med dere skrevet av Milton Olsen. Denne historien lå sammen med en av gavene jeg fikk til 50 års dagen min. Tusen takk. En klem til deg og varme tanker.

Hva kan man lære av gjess?

Når hver fugl slår med vingene, skapes en oppdrift for den neste fuglen. Ved  å fly I V formasjon, får hele flokken 71 % større flykapasitet enn hvis en fugl flyr alene.

Folk som deler en felles retning og har en følelse av felleskap, kan raskere og lettere komme dit de ønsker, fordi de hviler på hverandres tillit.

Når en gås faller ut av formasjonen, føler den straks dragsuget og motstanden ved å prøve å fly alene, og kommer seg raskt tilbake til formasjonen for å ta del I fordelene av kraften som ligger foran. Hvis vi hadde like mye vett som en gås, ville vi holdt oss I formasjon med dem som er ledere, dit vi ønsket å dra, og være villige til å motta deres hjelp på samme måte som vi selv ville hjulpet andre.Når ledergåsen blir trett, trekker den seg tilbake I formasjon og en annen gås overtar ledelsen. Det lønner seg å ta hver sin omgang I det harde arbeidet det er å lede en flokk. Det er med folk som med gjess, vi er gjensidig avhengig av hverandre.

Gjessene bakover I formasjonen kommer med oppmuntrende lyder til de foran, for at de skal holde tempoet oppe. Vi bør forsikre oss om at våre tilrop fra sidelinjen er oppmuntrende og ikke noe annet.

Når en gås blir dårlig, såret eller skutt ned, forlater to andre gjess også formasjonen og følger den syke ned for å hjelpe og beskytte den. De blir hos den til den er frisk nok til å fly igjen eller dør. Så drar de ut på egen hånd, med en annen formasjon, eller de tar igjen den gamle flokken sin.

LifeHvis vi alle var like kloke som gjessene, ville vi støttet hverandre I vanskelige perioder – og I gode og sterke perioder.

Var det noen som nevnte: Å være dum som en gås?

David Baird sier: Reis gjennom livet med øyne og ører åpne. Du vet aldri hva du kan være så heldig å få se eller høre!

4 tanker på “Grip sjansene mens du kan!

 1. Først :Hjarteleg tillukke med vel overstått dag. Du er ein flott 50 åring !

  Ei nydeleg historie du deler her.Takk.
  Eg også er heldig. Barn, barnebarn, mor, søsken med familier, gode venner. Har mykje å vere takknemleg for.Etter at eg vart åleine har eg likevel kjendt på ensomheit innimellom, til tross for alle desse. Det har med saknet etter ein nært inntil å gjere. Men eg står trygt på to bein altså 🙂

  Mange fine og kloke tankar i dette innlegget ditt (som vanleg) Tid til kvarandre, ro og fred.

  God førjulshelg til deg.
  Marieklem

 2. Tusen takk Marie 🙂

  At du står trygt og stødig på dine to bein er jeg helt sikker på, samtidig er det noe med å ha den nære og noen å dele sorgene og gledene med.

  Marie, jeg må takke deg for alle de fine kommentarene du har lagt igjen i mange av innleggene mine. Du skal vite at det setter jeg stor pris på.

  Jeg ønsker deg en strålende jul til deg og dine.

  Klem fra meg til deg

  • Ja, dele sorger, bekymringar, uro, men spesielt gledene, ein konsertopplevelse,å kome på ein fjelltopp, å sjå det store i det små.
   No skal eg avstad å hente «minstemann»som kjem heim til jul, det er supertfint 🙂

   Takk sjølv for innlegg til påfyll og glede for meg !
   God julehøgtid til deg og dine også.

 3. Tilbaketråkk: Var det noen som nevnte: Å være dum som en gås? | Levmotivert

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s