Det kommer alltid et øyeblikk da du må handle, på tross av din frykt, og hoppe ut i det ukjente!

Etterpåklokskap er den eneste sikre vitenskap,
om fremtiden er det mye vanskeligere å spå!

Fremtiden2

I to dager  har jeg vært på kurs i risikoledelse og i den forbindelse vært nødt for å snu tankegangen litt. «Vi skal se etter muligheter for at noe vi ikke ønsker skal skje, likevel kan skje i fremtiden.» Å gjøre Risikoanalyser handler om å tenke at det utenkelige skjer. Viktig? Ja, i den bransjen jeg arbeider i, er det viktig å forsøke å forutse hvilke hendelser og forebygge med tiltak eller begrensende tiltak dersom hendelsen likevel skjer.

Risiko

Samtidig tenker jeg at der at her gjelder det å ha «tunga rett i munnen». Vi skal tenke oss scenarioer, ja, men samtidig må vi ikke overdimensjonere/ trekke kreativiteten for langt i forhold til hva som kan skje. Ta «Rema1000» testen som en av kursdeltakerne sa. Hvor stor sannsynlighet er det at dette kan skje og hvor ofte? Sluttsummen på kassalappen som teller. Lærerikt og nyttig å ta med seg både i jobbsammenheng og privat. De fleste ulykker skjer i hjemmet når vi …. Skal bare ….

Og husk det kan fort gå godt. Risikoledelse kan også føre til muligheter, ikke bare begrensninger!

Muligheter

Jeg har hatt mange kriser i livet mitt, men ingen av dem blitt noe av, var det en sa til meg.

Vårt syn på fremtiden er viktig. Hvilken retning vårt liv tar, er ikke tilfeldig. Det er vanskelig og nå et mål dersom du ikke er bevisst hvilket mål du har, og det er umulig å finne retningen når du ikke vet hvor du skal. Sjef i eget liv – Ingvard Wilhelmsen

Selv om vi har begrensinger, har vi også en rekke muligheter vi ikke benytter.

Personlighetsutvikling er et langvarig prosjekt og tar aldri helt slutt. Tenk så flott, det betyr jo at vi til enhver tid kan ta opp vårt selvbilde til vurdering og eventuelt endre.

Hvilke forventninger har du til deg selv? Hvilke forventinger har du til andre? Våre forventinger kan være for høye eller for lave. Når det ikke er balanse mellom det som kreves av deg og det du er i stand til å gjøre, kan du blir stresset. Litt press kan være nyttig, og for de fleste av oss vil dette føre til å arbeide effektivt og prøve nye utfordringer. Blir stresset større enn det du klarer å håndtere kan resultatet bli «overpress» og negativt stress.

Wilhelmsen skriver i sin bok om perfeksjonisme. Den positive formen for perfeksjonisme kjennetegnes av at en setter seg høye mål, streber etter fullkommenhet og er utholdende. Den negative utgaven er stivbent og fører til nederlag, frustrasjon, sinne eller depresjon. Å sette seg høye mål kan være en positiv kraft som hjelper deg å fokusere og prestere, men det kan også være ødeleggende for deg. I noen situasjoner kan kravet om å være 100 % fullkommen bli en alt for tung byrde å bære. Det gjelder å ha mot til å være den man er og ikke miste motet fordi man er som man er.

Mot til å være den du er

Om tjue år vil du være mer skuffet over ting du ikke gjorde, enn dem du gjorde.
Så kast loss. Seil fra den trygge havnen… utforsk, drøm og oppdag.

Mark Twain

Det kommer alltid et øyeblikk da du må handle,
på tross av din frykt,
og hoppe ut i det ukjente.

Helene Lerner -Robbins

 

Bildene er lastet ned fra google, jeg har forsøkt finne ut om noen «eier» de, dersom jeg har «lånt» de urettmessig håper jeg «eieren» gir meg en tilbakemelding så jeg kan legge til en link.
Har noen tips til hvordan jeg kan finne det ut, legg gjerne inn en kommentar 🙂

3 tanker på “Det kommer alltid et øyeblikk da du må handle, på tross av din frykt, og hoppe ut i det ukjente!

  1. Tilbaketråkk: Make things happen! | Levmotivert

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s