Make things happen!

IMG_1376I dag er det 69 dager til jeg skal løpe en min første maraton. 9 uker, 5 dager og 37 treningsøkter igjen. Å som jeg gleder meg til å kjenne på den fantastiske følelsen det er å nå et hårete mål. Kjenne adrenalinet som strømmer gjennom kroppen. Jeg hører nesten bruset allerede fra publikum når jeg løper over målstreken ved Brandenburger Tor i Berlin. Armene strukket opp, et stort smil og øyne som stråler fordi jeg har gjennomført planen min og fullført løpet mitt med det norske flagget og navnet mitt på ryggen i T-skjorten som jeg fikk av min far til 50 års dagen. Jeg vet det vil være langt, vondt og hard mental jobbing, men det vil være verdt det! 

Mitt hovedmål og fokus:
Dette året har jeg satt meg flere mål. Dere som har lest noen innlegg her på Levmotivert, har sikkert fått med seg at  jeg skal løpe min første maraton i september i Berlin. Konkurransen hvor Wilson Kipsang satte verdensrekord i 2013. Arrangøren har ord på seg for å være best i verden rent arrangørmessig. Tre halve maraton har jeg løpt tidligere, to ganger i Oslo og en gang I Amsterdam. Dette blir første gang jeg skal løpe 42 195 meter.

Et annet mål er å løpe/gå 2014 km i 2014. Det går greit så langt. Jeg ligger kun noen få km etter skjema og det skal gå fint å ta inn igjen.

MEN, underveis til disse to målene, holdt jeg på å miste fokus på hovedmålet – løpe maraton. Jeg ble så fokusert på disse 2014 km, at det ble viktigere å få nok km enn å få kvalitet på løpetreningen. For skal du løpe en maraton, må du trene løping. Løsningen for meg ble derfor å følge et treningsprogram de siste 13-14 ukene fram til konkurransedagen. Selv om jeg har trent variert og regelmessig hele året, er det nå kun fokus på løping og yoga. Så langt har jeg vært skadefri i år, og yogaen skal bidra til at det holder seg slik framover!


Motivasjon:

IMG_0313Noen løpeøkter er grusomme og det gjør det så vanvittig vanskelig å motivere seg. Dagsformen varierer, og av og til lurer en på hva er vitsen egentlig? Det hjelper som regel å starte med å ta på seg treningstøyet, men sist uke ble jeg likevel sittende i godstolen på hytta nesten en time før jeg kom meg ut av døra. Ferdig kledd for trening med disse tankene i hodet: I dag står intervalltrening på lista, og det synes jeg er helt fryktelig, vondt å puste, høy puls, vondt i beina, men et nødvendig onde for å få opp farten slik at jeg klarer gjennomføre maraton I Berlin om noen og 70 dager. Jeg lurer på hva jeg har gitt meg ut på…….

Og, da er det virkelig godt å ha noen som drar deg opp av stolen når du har en tung dag. En mann, en venn, famile eller hvem det nå kan være som støtter og gir det lille puffet du trengte.

Som du kan lese: Jeg liker IKKE intervalltrening eller bakkeløp, MEN det gir en utrolig effekt på kondisjon og beina går raskere under vanlig trening så farten går opp. OG sist uke satte jeg ny pers på 10 km. Utrolig gøy, nå løper jeg 10 km helt ned mot en time og det trodde jeg ikke var mulig! Så da er motivasjonen på plass for å fortsette med intervalltrening. Det var rett og slett et skikkelig kick for meg å løpe så fort. Jeg kan løpe lenge, men har slitt med farten.

Lederskap og egenmotivering:
Godt lederskap handler om at folk vet hva de skal gjøre. Når det gjelder lederskap, kan vi også snakke om lederskap i ditt liv – Hvordan du er «sjef» i eget liv, og hvordan du jobber for å nå dine mål. Hva du gjør når du leder deg selv. Tema jeg også tidligere har vært innom på bloggen.

Noen tips til deg:

IMG_1432Det skal være gøy mens du er underveis til målet ditt! Det hjelper godt på motivasjonen. Selv synes jeg det var motiverende å løpe på Beitostølen i løypene som skieliten går under World Cup. Sykle Jotunheimveien og ikke minst gå Besseggen var bare eventyrlig Dessuten smaker maten, øl og vin så mye bedre etter en dag med mye frisk luft og en kropp som en kjenner en har brukt!

Å være i fysisk aktivitet er å leve.Når du er i bevegelse, sier du ja til livet. Det er den som sitter stille, som lever farlig. Grete Waitz (1953-2011)

 

2 tanker på “Make things happen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s