«Det er ikke årene I livet ditt som teller, men livet I årene dine!»

Vi slutter ikke leke selv om vi blir gamle, vi blir gamle fordi vi slutter å leke.

Den lille piken som malte dette er nå voksen

Den lille piken som malte dette er nå voksen

Husk å beholde barnet i deg. Det betyr ikke at du skal være et smilende, sprudlende småbarn gjennom hele livet, men ha et åpent sinn, bevare barnets naturlige nysgjerrighet, stille spørsmål og være kreativ.

Barnet stiller spørsmål kontinuerlig. Ja, men mamma hvorfor det? Selv om du synes du svarer fornuftig, kommer det et nytt spørsmål, ja, men mamma, hvorfor? Mange ganger kunne en ha lyst å svare – jo for derfor! Når min mor ikke kunne svare fikk jeg høre: «Du spør mer enn ti vise kan svare». Og da følte jeg meg ganske smart. Tenk at jeg kunne stille så vanskelige spørsmål at mamma ikke kunne svare.

Hva blir det av kreativiteten? Klarer vi å bevare barnets nysgjerrighet?  Stiller du spørsmål? Undrer du deg, eller trekker du raskt konklusjoner og fortsetter i samme sporet? Tenker du, jeg er for gammel, la de unge ta seg av dette. Vi har gjort vårt, nå er det andre som får overta.

Kjell Pahr Iversen - fra egen samling

Kjell Pahr Iversen – fra egen samling

Jan Vincent Johannesen stiller spørsmålet: Hvor gammel ville jeg vært hvis jeg ikke visste hvor gammel jeg var? Hvis svaret er 30, men du på papiret er 60, så bruk hjernen som om den var 30. Gi den stadig impulser så den ikke sovner inn.

 

Jeg kjenner unge mennesker på 70 år, og gamle mennesker på 25. Alderen er bare ord sa en av mine tidligere ledere, bare et skall, det er hvordan du har det inni deg og hvordan du bruker det som betyr noe. Jeg var selv i slutten av 20 årene, han hadde passert 60 og hadde en energi som en bare kunne beundre. Under presentasjoner «løp» han nesten rundt på golvet, hele kroppen var i aktivitet og ved festlige anledninger, var han siste mann i seng og først opp om morgenen. Ta vare på kroppen din, spis sunt, få nok søvn, gjør noe du trives med og ha det gøy, var mottoet hans. Og ikke vær redd for å stille spørsmål. Tenk på hva du kan lære både om deg selv, andre mennesker og faget ditt!

Er du redd for hvilke svar du kan får; tenk det verste som kan skje. Som regel får du et nei eller et ja. Tåler du et nei er det bare å stille spørsmålet. Som regel er det ingenting å grue seg for! Det finnes ingen dumme spørsmål, bare dumme svar. En klok mann spør du meg.

Små barneføtter

Små barneføtter

Kunsten å leve – den virkelige kunsten – består ikke i å skaffe seg mye å leve av, men noe å leve for. Hva er egentlig dette merkelige som kalles livet? Så skjørt at det bare skal et knyttneveslag for å tilintetgjøre det. Som vi sløver oss gjennom som om det ikke hadde noen verdi, mens vi lurer på hvordan vi skal «slå tiden i hjel», tiden som er den kosteligste gave vi eier. Hvor ofte setter vi oss ned og tenker på hva er det vi fyller livet vårt med uvesentligheter?

Hvor ofte haster vi ikke i vei fra det ene stedet til det andre uten å forstå at livet er det som ligger imellom?

Jan Vincent Johannesen

Så kast fra deg børen fra fortiden. Lev i dag. For du vet aldri om en knyttneve vil rane fremtiden fra deg. Abraham Lincoln sa det så fint:

Det er ikke årene I livet ditt som teller, men livet I årene dine.

1 tanke på “«Det er ikke årene I livet ditt som teller, men livet I årene dine!»

  1. Veldig bra! Det er viktig å nyte nåtiden og, ikke bare se fram til noe som skal skje i framtiden. En vet aldri hvor mye tid en har 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s