Knytt på deg skoene og kom deg avgårde!

Sommer og ferie er ofte en god anledning til å komme i gang med trening. Gå lange turer før frokost, svømme i sjøen eller ta en sykkeltur.

Første del av ferien hos oss ble preget  av influensa og sår hals. Noe som selvsagt passet svært dårlig siden vi skal løpe neste maraton 19. august!  Vi hadde gledet oss til gode og lange løpeturer i varmen før frokost, men det kunne vi bare glemme. Kroppen hadde nok med gåturer før det ble for varmt i solen, og resten av dagen ble tilbragt på solsenga.

Vel hjemme og på plass i hytta, slapp influensaen etterhvert taket, og omsider kom vi  i gang med de gode løpeturene vi hadde planlagt. Hytta skulle skrapes og vaskes, gresset skulle klippes, men vi var begge enig om at løpingen måtte prioriteres.

Neste løp nærmer seg og opphentingen av km startet! Fine turer i terreng og på asfalt og når vi i tillegg er så heldig at vi kan løpe fra hyttedøra og ned til storesøster, få servert frokost og bli kjørt tilbake  hytta igjen, ja, da er vi utrolig privilegert og  takknemlig.

Løpemål for juli
Jeg satte meg et mål for juli måned. 200 km bestemte jeg meg for at jeg skulle klare løpe denne måneden. Så mange km og mye tid har jeg ikke klart å få til i oppkjøringen til maraton tidligere. Etter Barcelona i mars var det klart at jeg måtte ha noen konkurranser og flere km i beina før neste maraton. Konkurranser for fartstrening, og km for å styrke og herde beina.

Torsdag etter jobb, fikk jeg på plass godt 30 km. Langturene er i utgangspunktet greie og jeg liker de lange rolige turene, men 30 km + er ganske kjedelig, det tar mye tid og du blir trøtt i beina kan jeg love deg. Det ble en super tur i sol og gode samtaler med vår sønn Erik som ble med på sykkel med sekk på ryggen og mye godt oppi. I tillegg kom han med motiverende ord som: Mamma, eg synes du løpe fort eg te å ver rolig langtur. Du va jo nettopp oppe i 10km i timen! Det hjelper godt på motivasjonen kan jeg si deg!

Søndag ble prioritert til langtur – gåtur og gode samtaler med bestevenninnen – uunnværlig sier jeg bare!

31. juli og siste dag denne måneden. Garmin appen viste godt 195 km og løpetur sammen med dattera var planlagt. Minimum 5 km i dag!

Me blir blaute uansett seie Andrea, vår datter! Ja, men eg tror me vente litt og ser om det lette seie eg. Våte ble vi, men returen gikk i strålende solskinn og 6,5 km logget.

ANTALL KM LØPT I JUI MND: 202 KM! Målet nådd, og bare for å ha sagt det, jeg har jobbet hele juli så da skal jeg jaggu klare 200 km i august også – for da har vi mer ferie 🙂

Drømmer DU om å komme i bedre form?
Hemmeligheten bak, er å komme i gang! Uansett hvor seint du går, sykler eller løper, slår du alle som ligger hjemme på sofaen!  En tur i nærområdet kan være en fin start og du behøver ikke begynne med mange kilometer.

Er det første gang du skal ta deg en løpetur er det utrolig viktig å starte forsiktig. Kjenn på gleden av å bevege deg og ta det rolig. Være tålmodig og ta hensyn til at kroppen din trenger tid for å bli vant med andre bevegelser. Så nyt turen, den friske luften og utsikten.

De fleste av oss klarer komme i gang, men for meg og kanskje for deg – er det viktig å ha et mål for å holde fokus og klare å fortsette jevnlig med treningen. Kanskje har du lyst å gå over Besseggen, Preikestolen eller løpe en 10 km, eller drømmer du om å løpe et maratonløp? Eller du vil kort og godt komme i bedre fysisk form!

Da nytter det ikke ta deg en spasertur eller joggetur i en tur i ny og ne, eller ta fram sykkelen og la den stå i gårdsrommet uten at den blir brukt.

Knytt på deg skoene eller sett deg på sykkelen og kom deg av gårde.

Og JA, det er fortsatt sommer selv om vi skriver 31. juli og det regner i Sandnes!

God tur 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s