Hvis du kan drømme det kan du gjøre det!

For ganske mange år siden hadde jeg en nabo som løp maraton. Han reiste verden rundt og deltok i alle de store maratonløpene. Jeg husker jeg tenkte, det må være fantastisk å oppleve New York maraton, ikke som tilskuer, men som løper!

For meg var det en helt uoppnåelig drøm.
Ikke bare hatet jeg å løpe, kondisjonen var så elendig at etter å ha løpt etter bussen, heiv jeg etter pusten. 2,5 km løpetur i Melsheia i Sandnes var en lidelse. Aller helst ville jeg bare sette meg ned og ta meg kaffe og  røyk!

Vet du hva?
Dette er over 30 år siden, mye har skjedd på denne tiden.  Kroppen er da brukt både til  sykling, gåturer, skiturer og fjellturer, men det først de senere årene jeg har oppdaget gleden over å løpe og på få år har jeg nå løpt 6 maraton og 9 halvmaraton!

Berlin 2014, London og Amsterdam 2015, Barcelona og Oslo 2016 og Barcelona 2017.   Dette kan minne om en liten skryteliste, og det er det. Drit I janteloven, jeg er kjempestolt hver gang jeg krysser målstreken enten det er halvmaraton eller helmaraton!.

 

Barcelona 2017

Og jeg har tenkt å fortsette å løpe så lenge jeg kan. 42195 meter er langt å løpe, det gjør vondt og underveis lurer jeg alltid på hva jeg driver med. Du trenger ikke løpe fort for å delta I lange løp, men du må ha vilje til å trene jevnlig, og villig til å ha det vondt mens det står på.

Nytt av året er at jeg er Ambassadør for Løpeskjørt.no sammen med et knippe flotte kvinner. Du kan følge oss på instagram på @teamlopeskjort. Her kommer vi til å poste bilder/videoer som vi håper skal inspirere deg som løper eller som ønsker begynne å løpe. Mer om dette senere.

Løpesko
Helt siden jeg startet å løpe er flere merker og type løpe sko testet ut, men jeg ender alltid tilbake til Asics Nimbus. Tunge, men med god demping, noe som er et must for en løper som meg som bruker rundt 5 timer på en maraton. Når en løper I så mange timer, er det demping som er avgjørende på sko og ikke vekt!

For ett par uker siden gikk jeg til innkjøp av et par nye løpe sko.  Inspirert av at Løplabbet endelig har kommet til Sandnes, stakk jeg innom en dag etter jobb og testet ut HokaOne Clayton. Etter noen minutter på tredemølla og filming av hvordan jeg løp, var vi begge enig om at dette var skoene for meg å teste ut.

Går det an å bli forelsket I et par joggesko?

Etter 4 løpeturer elsker jeg de nye løpeskoene min. Så utrolig lette og behagelige å løpe med. Farten går opp og gleden over løpingen er enda sterkere når jeg slipper ha vondt under føttene etter å ha løpt 15km på asfalt. Hvordan de er på lengre turer gjenstår å se.

Løpekalender 2017
2 maraton og 4 halvmaraton ble det i 2016. I år har jeg bestemt for å delta i flere løp. Kanskje blir det noen personlige rekorder i løpet av året 🙂 Neste planlagte løp er Midtbygden IL Halvmaraton 1. Mai. Start fra Preikestolhytta og målgang på Tau. Foreløpig et løp med få deltakere og jeg kommer nok til å danne baktroppen som vanlig. Kanskje du har lyst å bli med?

7 mai er det Wings for Life og 20 mai står Sandnesløpet og en ny halvmaraton for tur. Håper å få lagt inn en halvmaraton til før ferien. Sommerløpet i Kristiansand i august er helt klart aktuelt. Tips meg gjerne om løp i Rogaland eller Vest Agder i juni/juli/August.

Høsten er ikke ferdig planlagt ennå. Selvsagt skal vi løpe Sandnes Halvmaraton som arrangeres for 4 gang. Stavanger Maraton rekker jeg dessverre ikke i år, da er vi ute og reiser.

Og tenk, drømmen min er i ferd med å gå i oppfyllelse.

I november skal jeg og mannen min løpe New York Marathon!

Fortsatt god påske til deg og takk for at du leser!

Kommenter og del gjerne 🙂

Hilsen Ingrid

 

 

10 tanker på “Hvis du kan drømme det kan du gjøre det!

 1. Nok et flott innlegg Ingrid! Utrolig glad for å være sammen med deg på TeamLøpeksjørt. Det blir masse moro fremover. Og du? New York maraton er mitt ønske for neste år. Gleder meg allerede til å høre fra deg om turen! Masse lykke til med løpene som kommer. Heier på deg! Og ja, drit i janteloven😊

  • Tusen takk rause deg! Og så takknemlig for å være en del av det supre Team Løpeskjørt Ikke lenge til Råskinnet og flere løp på deg også i mai. Gleder meg til å lese. Og New York blir garantert bra uansett! Fortsatt god påske 🙂

 2. Inspirerende å lese, kanskje jeg skal prøve meg på er 10 km løp? 😊 Løper litt, trener mye – men rart med startnummer 😣
  Sol 51 år

  • Solveig, så kjekt at du synes det er inspirerende å lese. Løpene hjelper meg å holde motivasjonen oppe samt treningsmengden. Det er lettere å synke ned i godstolen når jeg ikke har noe bestemt mål å trene til. November og NYC er for langt fram, så da må jeg ha noen delmål, derfor flere halvmaraton 🙂 Kan anbefale å prøve et løp. Gøy å løpe sammen med mange andre. Mannen min og jeg har blitt kjent med så mange kjekke mennesker etter vi startet med løpingen. Lykke til Sol! Hilsen Ingrid 53 år 🙂

 3. Alltid inspirerende å lese løpeinnleggene dine, Ingrid! Kom gjerne til Kristiansand på Sommerløpet, det er et fint byløp, jeg har løpt 10 km 3 ganger her i hjembyen. Vurderer å løpe halvmaraton i Grimstad 17. juni hvis jeg rekker å trene meg opp etter plantarfascitten (Aust-Agder er ikke så langt unna :-)).

  • Tusen takk Anne Grete! Håper virkelig du bli bra i foten, denne sesongen har jeg klart holde meg skadefri – har slitt med hamstringen tidligere. Hatt fokus på styrketrening, det tror jeg har hjulpet på. Kanskje vi ses i Kristiansand da 🙂 Eller kanskje Grimstad!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s