Hekta på løping!

Kun 24 dager til neste maratonløp!

Du vet du er hekta på løping når du står opp kl 6.30 og tar fri fra jobben for å løpe langtur på 4 timer!  Forberedelser til et maraton krever masse trening i forkant. Jobben må gjøres. Det er som et prosjekt med oppstart, gjennomføring, finish og evaluering for læring og forbedring. Noen ganger kan jeg kjenne på en herlig lykkefølelsen og gleden over at kroppen fungerer under løpeturen. En fin langtur i et fantastisk vær – solen lurer rundt svingen. Km går nesten av seg selv og det er ingen sak å løpe 20-25 km.

16114313_10209624564828782_2683793206528142140_n

Det kan også være utrolig krevende og tungt med vonde bein, for høy puls, negative tanker som sier at maraton I Barcelona ikke kommer til å bli bedre enn I 2016. Løpeturen blir et slit. Du skjønner ikke hvorfor du orker fortsette.

I 2017 planlegger jeg å løpe 2 maraton. Det betyr at ca 15-18 uker før et løp, legger jeg opp til en mer strukturert trening og fast opplegg med varierte løpe økter. Stor sett følger jeg et opplegg fra Marius Bakken, men det hender jeg avviker fra det og tester ut andre program. Gjennom året løper jeg også noen noen halvmaraton slik at jeg får noe konkurransetrening. I 2016 ble det to maraton, Barcelona og Oslo. 4 Halvmaraton, Bergen, Farsund, Stavanger og Sandnes.

Det er en vanvittig opplevelse å starte i et maraton felt og en helt rå opplevelse å fullføre løpet, komme i mål og få den flotte medaljen rundt halsen. En fantastisk mestringsfølelse og alt det vonde er glemt. De 42,2 km I mellom disse opplevelsene er en jobb som må gjøres for å oppnå dette kicket og adrenalinrush som det er for meg å gjennomføre et maratonløp.

Oslo Maraton september 2016 og endelig i mål!

Oslo Maraton september 2016 og endelig i mål!

Første løp blir 12 mars i Barcelona. Deretter Parkløpet I Sandnes som jeg  løper sammen med min datter. I april blir det Halvmaraton I Bergen. I mai satser jeg på Sandnesløpet eller Farsund, vi får se hva det blir og selvsagt blir det jentebølgen I juni, det også bare for gøy! Høsten er ikke helt på plass ennå, men det er ganske sikkert at det blir Sandnes Maraton I oktober og sesongen avsluttes med årets høydepunkt som er New York marathon I November!

På med løpeskoene ut på tur!

 

 

 

4 tanker på “Hekta på løping!

  1. Lykke til på årets løp! Det ser fantastisk ut å kunne løpe så langt, og jeg har mål om et fullt maraton til høsten. Håper det lar seg gjennomføre på tross av plantarfascitt som har satt meg ut av spill foreløpig.

    • Tusen takk Anne Grete! Håper du blir bra og kan fortsette løpingen. Selv har jeg en «mirakeldame» som bidrar med sin kompetanse slik at jeg kan fortsette løpingen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s