Det kan fort gå godt!

Følg den blå stripa - den viser veien fra start til mål!

Følg den blå stripa – den viser veien fra start til mål!

Treningsmessig har det vært en tøff vinter.  Motivasjon har ikke vært vanskelig å oppdrive, men det er så utrolig frustrerende når skadene kommer. Hodet sier løp, løp, løp, men kroppen sier nei,nei, nei! I tillegg har jeg til tider en kranglete tarm som de siste ukene har vist sine dårlige egenskaper.

«Løpekne», kranglete tarm og stivt bekken.  Slik har de siste ukene artet seg og nå er vi på plass i Barcelona, mitt 4 maratonløp skal gjennomføres i morgen.  For 14 dager siden hadde jeg ikke mye tro på at det skulle gå. 

Oppkjøringen fram til februar var utrolig bra, formkurven steg uke for uke. Ferie på Gran Canaria i januar, sol og varme gav ekstra motivasjon til å gjennomføre treningsøkter gjennom den mørke og kalde perioden som vinteren er.

90 km totalt fikk vi den uken– cirka 50-50 asfalt og terreng. Hjemme igjen etter ferie, langtur på over 20 – 23 km 2 uker på rad samt lange intervalløkter. Det ble for mye. For en mosjonist som meg som følger et treningsprogram med 3 løpeøkter I uken og en sluttid I underkant av 5 timer på maraton, ble det selvsagt for mye belastning på føtter, hofter og bekken. De siste 6 ukene har jeg derfor vært nødt for å redusere treningsmengden og fokusere på hvile og behandling.

startnummer, løpeskjørt og selvsagt norsk flagg!

startnummer, løpeskjørt og selvsagt norsk flagg!

Dagen i dag har vært utrolig fin, nydelig vær og tradisjon tro, har vi gått de siste 3 km av løypa. Beina kjennes veldig bra ut og den kranglete tarmen er ikke fullt så hissig på meg lenger. Startnummer og løpeklær ligger klar og til middag i kveld er pasta, glutenfri sådan til meg. Og for å være på den sikre siden har jeg kjøpt glutenfri spagetti, bare sånn i tilfelle de ikke har i restauranten.

I morgen står vi, min mann og jeg på startstreken sammen med 20 000 i denne fantastiske byen. Hvordan kommer det til å gå?

Ja, si det. Med god hjelp av akupunktør Svanhild og kiropraktor Are Nikolai har det virkelig gått framover de siste 2-4 ukene. Dersom alt klaffer og dagsformen er fin, KAN DET FORT GÅ GODT! 

Rekker jeg målstreken under tidskravet og får den etterlengtede medaljen er jeg strålende fornøyd.

Så i morgen trenger jeg  en kropp som spiller på lag gjennom hele løpet! Og sist men ikke minst – alle gode tanker dere kan sende meg ! 

Mye historie langs løypa og mye musikk!

Mye historie langs løypa og mye musikk!

To be continued……..

6 tanker på “Det kan fort gå godt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s