Ka e vitsen?

Fantastiske turmuligheter på Gran Canaria. Du må bare komme deg bort fra byen og opp i høyden!

Fantastiske turmuligheter på Gran Canaria. Du må bare komme deg
bort fra byen og opp i høyden!

Vinden og snøen pisker meg i ansiktet. Etter hvert renner tårene, jeg ser nesten ikke. Snøen blåser rett inn i øynene. Det er kaldt og motvind! Pulsbelte er for stramt og får ikke skikkelig kontakt. Søren og, at eg ikje tog på meg brillene…. Den som var tilbake på Gran Canaria og kunne løpe i kort bukse og singlet!
Leggene verker, tankene sniker seg inn, kanskje litt i overkant med 90 km i beina på 5 -6 dager og under 2 måneder til neste maraton. 3 km, jeg kjenner at fokus må endres, hvis ikke kan jeg bare snu og løpe hjem igjen. Farten går opp, dette blir en hard økt med motvind, snø og høy puls, god trening med andre ord! Jeg fortsetter løpingen, fokuserer på omgivelsene og styrer tankene bort fra det negative.

Hender det at du har lyst å gjøre noe, men mangler vilje til å gjennomføre det?

”Tenke det, ønske det, ja, ville det med, men gjøre det?” – Peer Gynt

Du har lyst å komme I bedre form, men i stedet for å komme deg på trening eller gå tur, havner du I godstolen foran TV etter middag. Kanskje har du bestemt deg for å gå ned noen kilo etter jul, men tar deg selv i å fortsette med sjokoladespisingen og annet godt? Så kanskje trenger du litt motivasjon? Noe som får deg fra å ville gjøre noe til faktisk å gjennomføre det?

Motivasjon forutsetter et motiv, en grunn for å ville noe. Jo tydeligere motivet eller målsetning er, jo større motivasjon klarer vi oppdrive.

Når vi bestemmer oss for å oppnå noe, når vi beslutter at det skal bli sånn, da tar vi selv kontroll over hva vi gjør og hvorfor vi gjør det. Fordi målet er noe vi vil oppnå og ser fram til, gir det også styrke og motivasjon. Tanken på målet skal gi det ekstra puffet som gjør at vi orker utføre det vi må for å få det til – Mia Törnblom i boken ”Alt om selvfølelse”

Planning is everything!

 • Hva er målet eller drømmen din?
 • Og hvorfor ønsker du dette? Ka e vitsen?
 • Hva er gevinsten?
 • Sett av tid, bestem deg på forhånd hva du skal gjøre, legg det gjerne inn i kalenderen som en avtale
 • Sett deg delmål underveis
 • Hold deg til planen, skeier du ut, juster deg inn og fortsett. Det betyr ikke at du har mislykkes.
 • Visualiser – da jeg løp min første maraton i 2014, hadde jeg «sett» meg selv i mål med armene over hodet flere uker før jeg startet. Hvordan det gikk kan du lese her
 • Vær snill med deg selv og ikke sammenlign deg med andre, du er bra nok!
 • Støtte er viktig, så allier deg med noen som kan gi deg tilbakemeldinger og oppmuntre deg til å fortsette mot målet ditt.
Flott vintervær og ingen grunn til å sitte inne!

Flott vintervær og ingen grunn
til å sitte inne!

Husk at motivasjon er det som får deg til å starte og forutsetter at du føler at det du gjør er meningsfullt. Hvis du ser en mening i det du gjør, kommer du også til å være motivert. Innarbeidede vaner er det som holder deg gående og får deg til å gjennomføre planen. Når jeg løper eller går uansett hvor jeg er, uavhengig av været, er det fordi jeg har et mål å trene til, en plan for gjennomføring og innarbeide vaner som er programmert inn over tid. Da er det ofte nok å ta på seg treningsklærne, gå ut døra, så kommer motivasjonen underveis.

Alle motiveres vi på forskjellig måter og ingen kjenner deg bedre enn det du gjør. Du vet best når du har en brennende glød for en oppgave og hva som fikk deg til å føle slik.

Har du noen gode tips, del gjerne her på bloggen

Lykke til!

8 tanker på “Ka e vitsen?

 1. Veldig bra Ingrid. Følte du skrev direkte til meg. Har et tips til når en er på ville veier i forhold til målet. Tenk også på forhånd gjennom hva en skal gjøre når lysten til å » drite» i målet og fokuset. Da er det lettere å kjenne igjen situasjonen når den er der og kan korrigere kursen ( eller tankene) så tidlig som mulig

  • Helt riktig, viktig å kjenne til fallgruvene.

   Noen av disse er:
   Du er ikke er klar til å betale prisen for å nå målet, en orker ikke anstrengelsen.
   Du ønsker egentlig ikke å nå målet
   Målene som skal nås er for mange eller vanskelige å realisere
   Du bytter mål hele tiden og rekker ikke gjennomføre/oppfylle det forrige før du setter et nytt

   Takk for at du leser Ann – Christin og engasjerer deg!

   mvh Ingrid

 2. Heisann!
  Tusen takk for et godt innlegg!
  Slik er det for meg også. Jeg har ofte store planer om å fullføre forskjellige ting, alt fra forandringer i hverdagen med rutiner, aktiviteter ute, strikking og hva det måtte være. Jeg lager meg et mål i hodet og så sklir det som oftest ut etter en kort stund. Så jeg føler ofte at jeg ikke får igang noe egentlig. Kanskje jeg rett og slett må virkelig ta til meg det du skriver om her. Skrive ned motivasjon ned på ‘svart / hvitt’ og virkelig satse på å få det til! 🙂 Tusen takk for et godt motivasjons innlegg!

  • Tanita – Lovise, så hyggelig! Setter pris på tilbakemelding fra deg. Riktig lykke til med å skrive ned målene dine. De blir da straks mer forpliktende

   mvh Ingrid

  • Så flott! Takk Ingvild, og det er din fortjeneste at den ble klar i dag. Spørsmålet ditt i morres motiverte meg til å ferdigstille artikkelen.

   mvh Ingrid

 3. Passa godt å lese i dag, takk. Heile meg er tom, prøver motivere meg til å gå ein liten tur.Små steg er også steg.Veit at det hjelper, ein må berre finne den berømmelige balansen:)
  Ha ein god dag vidare!

  Marieklem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s