Det hender jeg lurer på hvorfor jeg orker…..

IMG_3908Blytunge bein, leggene svir! Jeg kjenner vannblemmer under tærne. Det er alt for varmt og selv om jeg har god musikk på ørene kjenner jeg at I dag er det TUNGT å løpe! Etter 5 km treffer jeg Astrid som er ute og lufter hunden sin, jeg stopper og prater med henne. Langturer er fine sånn. Det gjør ingenting med en liten stopp I finværet. Dagens økt er på 2,5 time så en liten pause er lov. Hun gir meg oppmuntrende ord. “Du er så sprek, det ser jeg. Det er lov å ha en tung dag. Jeg er sikker på at Therese Johaug også har tunge dager!” Sier hun, før jeg løper videre. Tusen takk Astrid, og det er akkurat slik det er.

Noen dager er beina så lette som bare det og andre dager som I dag, er det et SLIT! Det nærmer seg  mitt tredje maraton i Amsterdam 18 oktober, men først er det Stavanger Maraton hvor jeg skal løpe halvmaraton, og det er bare 16 dager til!

Selv om langturen søndag med 24 km gikk veldig bra, kommer usikkerheten . Hvordan vil dette gå? Jeg forsøker rydde bort de nedbrytende tankene og fokusere på oppgaven, rolig løping I to og en halv time.

Min datter kommer løpende inn I løypa, hun har fartstrening I dag, 5 km og jeg ser og hører at hun også har en tung dag. Sammen hadde vi en lang og tøff intervalløkt tirsdag i øspøsregnvær. Jeg tenker at vi har nok kjørt for hardt de to siste ukene og det straffer seg nå. Hun løper forbi, jeg ser knapt ryggen hennes før hun forsvinner ut av mitt synsfelt. Utrolig, på kort tid har hun blitt en løper og trener systematisk fram mot 10 km i Stavanger Maraton 29 august. Go girl!

Fra en av treningsøktene sammen med Andrea

Fra en av treningsøktene sammen med Andrea

Jeg ser ikke Andrea lenger, den spreke datteren min er sikkert hjemme allerede tenker jeg og sliter meg videre. Jeg møter noen unge spreke jenter som smiler og er så lette til bens, jeg smiler tilbake. Et par unge menn sprinter forbi, det er nesten så svettedråpene treffer meg i nakken før de passerer meg i en rasende fart.  Etter 10 km kjenner jeg at det blir ikke 20 km I dag. Beina gir klar melding, jeg bestemmer meg for å korte ned den planlagte løypa, ta en kortere runde og avslutte treningsturen før jeg pådrar meg skader som kan ødelegge hele sesongen.

Hele familien har trent intervall I trapper de siste tre ukene. Morsomt med litt avveksling. Hard trening som har gitt gode resultater på kondisjonen. Noen fjellturer har det også blitt I tillegg til de vanlige løpeøktene så kanskje har jeg vært for ivrig og trent for hardt…..

Framover blir det å trene strukturert etter programmet og huske at restitusjon også er viktig!

Det hender jeg lurer på hvorfor jeg orker……Så husker jeg gleden og mestringsfølelsen å komme i mål!

Lørdag blir det 5 km og fartstrening. Vi skal til Larkollen på familietreff og sønnene til min gode venn Henning stiller som harer! Gleder meg allerede og er sikker på at etter en dag i bil, er beina helt KLAR for en ny løpetur.

Solnedgang sett fra Gaustatoppen 31. juli

Solnedgang sett fra Gaustatoppen 31. juli

 

4 tanker på “Det hender jeg lurer på hvorfor jeg orker…..

  1. Veldig fint å lese om dine løpeopplevelser – også når ikke alt er på topp. Og det høres fornuftig å lytte til kroppen og ikke følge programmet så slavisk at man blir skadet eller mister gleden ved å løpe. Jeg heier på deg frem mot halv- og helmaraton!

    • Hei Anne Grete! Ja, vi må minne oss selv på å ta det rolig i perioder 🙂 Tusen takk for at du heier på meg. Jeg heier på deg og lykke til med løpingen din nå når kneet er bra 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s