MEN, eg blir skikkelig sure hvis det går treigere……..

IMG_2837Mange spør meg; Hvordan klarer du å motivere deg for å løpe I 3-4 timer på trening? JA, det lurer jeg også på mange ganger! Av og til sier jeg til mannen min; Eg lure på om “me e heilt rektige” med all denne løpingå me drive med, dag etter dag, uke etter uke.

Det er jo ikke slik at jeg tenker; Å, nå ska eg snart løpa I heile 3 timar, eg trenge motivasjon! Det e mandag, eg må motivera meg for å  løpa 3,5 time itte jobb.

Det er mer som når du bestemmer deg for noe du vil gjøre og så gjør du det bare.Det kan være noe du ønsker oppnå. Jobb, skole, fritid eller andre ting. Det å gjennomføre et maratonløp, eller nå et mål DU har satt deg, forutsetter at du planlegger godt I forkant, investerer tid og trener på bli god! For å oppnå dette, må du endre atferd og en del aktiviteter må gjennmføres.

Skal du klare eksamen I et fag, har du erfart at det er lurt å være på forelesningene, lese det viktigste av pensum og gjerne delta I gruppearbeid. Ønsker du gjøre det veldig bra, må du lese enda mer, delta mer aktivt under forelesningene og i gruppearbeidet.

God musikk og pulsklokke, helt kritisk tilbehør på tredemølla en tidlig morgen

God musikk og pulsklokke, helt kritisk tilbehør på tredemølla en tidlig morgen

Akkurat slik er det å forberede seg til et maraton. Jeg anbefaler deg å følge et treningsopplegg. På den måten programmerer du hodet (pensum) til hva du skal gjøre og hvordan det kan være smart å legge opp treningen. Etterhvert  vil du oppleve at løpingen er blitt til en innarbeidet vane. Du bare må gjøre det!

Uansett vær og vind, på med treningstøy og gjennomfør treningsøkten som står på programmet; enten det er intervall, langtur eller en liten rolig løpetur. Gjennom dette trener du opp selvdisiplinen og styrker deg mentalt. I praksis betyr det at noen morgener står du opp tidligere enn vanlig for å løpe en intervall trening på tredemølla før du starter arbeidsdagen. På vei hjem fra hytta søndag ettermiddag «hopper» du av en mil før du er hjemme og tar den rolige søndagsturen mens sjåføren kjører hjem og pakker ut av bilen. Eller du låner bort bilen til datteren din, hun kjører deg gladelig på jobb. Du løper hjem fra jobb og får en god treningsøkt.  Tilleggsbonus – datteren I huset er strålende fornøyd fordi hun fikk ha bilen på jobb/skole.

Finn deg noen å trene sammen med. Jeg trener sammen med mannen min. Det betyr ikke at vi alltid løper sammen. Han løper mye fortere enn meg og jeg tenker han ville miste mye av motivasjonen ved å løpe ved siden av meg hele tiden. En annen side av det, er at jeg for å  klare å holde følge med han, ville trent for hardt og risikert både hjerteflimmer, overtrening og andre beslektede skader. Noen langturer tar vi sammen, da handler det først og fremst om å holde beina Igang,løpe/gå og trene på lav intensitet.

Utrolig nok har løpingen blitt en del av meg, noe jeg bare MÅ gjøre med jevne mellomrom. Klisjeaktiv, ja, men hvem skulle trodd det for 5 år siden? Hodet klarner, kroppen nyter å bevege seg og stresset forsvinner ut gjennom hodet og beina.

London Marathon nærmer seg. 34 dager igjen. Vi er inne I treningsuke 11 av 15 uker, treningsprogrammet er lagt opp for å gjennomføre 42195 meter innenfor en satt tidsramme. Min mann har sitt mål, og jeg har mitt. Og siden jeg løper mye seinere enn han, står han i målområdet og heier meg fram de siste metrene!

Team Hetland klar for langtur 3,5 time løping rett etter jobb

Team Hetland klar for langtur 3,5 time løping rett etter jobb

Til dere som spør hvordan det går; JA, vi er i rute! Klarer vi det? Hmm, ja det vil jo slutttiden 26 april vise.

Blir du forbanna hvis du ikje komme i mål til den tiå du har satt, spurte en av mine kollega I dag. NEI, jeg løper ikke for gull, sølv eller bronsemedalje. Jeg løper for å ha det gøy, konkurrere med meg selv og for å oppleve den enorme mestringsfølelsen og adrenalinkicket det er å gjennomføre et maratonløp.

MEN, eg blir skikkelig sure hvis det går treigere enn det gjorde i Berlin!

Er du i London 26 april, håper vi du vil heie på oss

hilsen Team Hetland

Ingrid&Sigurd

 

4 tanker på “MEN, eg blir skikkelig sure hvis det går treigere……..

    • Anne Grete, det er utrolig hva kroppen tåler så lenge en tar et skritt av gangen 🙂 Jeg trener med slynge og yoga for å ikke belaste rygg, nakke, hofter og knær – det kan anbefales!

  1. Veldig riktig, Ingrid. Det gjelder om å sette seg mål og så ta «massive action» som Tony Robbins sier det. Og selve prosessen er noe av det viktigste og kjekkeste. Målet viser jo alt det en har gått gjennom, av mange deilige øyeblikk, tunge steg, våte treningsklær, seier over å være i gang – ja, prosessen er herlig og utviklende.
    Du og Sigurd er gode, Ingrid – Bob og jeg heier på dere! Heia Team Hetland – go, go!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s