Å dagdrømme er viktig for balansen i livet ditt!

IMG_0621“Som dere ser er huset malt i to farger. Første etasje er malt gult med hvite vinduskarmer og noen røde border til pynt over vinduene. Høyre del i annen etasje er malt rosa med hvite vinduskarmer.  I denne delen av huset bor vår kjære forfatter og fjellguide Ingrid store deler av året. Dere kjenner kanskje til hvem hun er? I trappene pleier det være krukker I alle mulige farger. Vi kan kjenne lukten av timian, oregano og lavendel fra hagen bak, helt ned til havnen. 

De skandinaviske Cruisegjestene er på en guidet rundtur på Symi. Guiden er dansk, Jette har bodd på øya siden 1995, og har jobbet fast som guide siden 1997. Hun forteller at hun møtte Ingrid første gang sommeren 2014 da Jette var guide på en fjelltur som Ingrid og hennes mann deltok på. Jette forteller videre at Ingrid skrev en bok – bestseller – basert på historien fra 1913 hvor over 30 000 mennesker forsvant fra øya uten å legge igjen spor.

IMG_0635Boken er så glitrende gjennomført at den kan anbefales til alle som liker å nøste gåter og lesere som vil ha mye action, grøss og gru. Jeg røper ikke mer, men anbefaler dere å lese boken dersom dere ikke allerede har lest den. Boken lå på bestsellerlisten I 8 mnd, den er oversatt til engelsk, tysk, fransk, spansk og gresk. Ingrid valgte å bosette seg her på øya og hun bruker det meste av tiden sin til å skrive og gå I fjellet. Etter å ha guidet I fjellet I over 20 år, har jeg overlatt turene mine til henne. I sesongen arrangerer vi turer onsdager og fredager med Ingrid som guide, og underveis på fjellturen vil dere få høre historien som boken er basert på, og se området hvor det meste av handlingen I boken foregår.

Jeg ligger på solsengen under parasollen, innsmørt med faktor 20 solkrem, solbriller, bikini, spist «stuffed vegetables» og drukket deilig hvitvin. Halvsover, kjenner solen varme hele kroppen, dagdrømmer om forfatterskap og fantasien er I full blomst helt til jeg brått blir  “vekket” av bråkete russere som inntar bystranden med sine nye amerikanske merkeklær, dyre vesker, smykker og velstandsmager enten de er menn, kvinner eller barn. Mer amerikansk enn amerikanerne selv. Inn I mellom finner du en og annen radmager blek kvinne som ser ut som hun ikke har sett solen på flere år.

Et øyeblikk lurer jeg på om jeg sovnet på en gresk øy og våknet på en russisk badestrand.

IMG_0641Jeg setter meg opp på solsengen, og er tilbake I den virkelige verden. 14 dager ferie på en gresk øy sammen med min kjære. Fantastiske hyggelige mennesker, sol, bortgjemte nydelige sandstrender, rullesteinstrender, svømming, fotturer, badebåter, yachter, ferjer, hurtigbåter med dagsturister, seilbåter, designerklær, fiskerestauranter, gresk mat, mopeder, og når siste båt legger fra kai I femtiden på ettermiddagen, forsvinner alle bråkete russere og andre dagsturister. Det er igjen fredelig på den lille greske øya Symi.

På den lille greske øya er det dyrt å bo, nesten ikke løselig for arbeidsfolk å leie noe for å bo over tid. Lange arbeidsdager har de fleste, men dersom du er en flink håndverker, kan du klare deg godt. Går du derimot med en drøm om å etablere deg på denne øye og drive din egen restaurant, må du regne med å jobbe døgnet rundt de månedene sesongen varer, uten å tjene noe særlig med penger.

IMG_0701Eller du kan gjøre som meg, ta i bruk fantasien din, dagdrømme litt før du igjen er tilbake til hverdagen. Og når du er vel hjemme igjen, tilbake i dine rutiner, jobb, husarbeid, skole, trening etc-  kan du jo fortsette å dagdrømme litt inn i mellom, bruke fantasien, kreativiteten og «leke litt» ?

 

Noe forskere sier det er livsviktig å «la hjernen vandre»; Etter at forskerne nå har forsket på området det siste tiåret er konklusjonen at det verken er farlig eller idioti å la tankene vandre, men derimot livsviktig for å kunne gjøre store oppdagelser, styre seg selv mot bestemte mål og leve et balansert liv. Les mer her 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s