Og derfor ligger jeg 50,34 km etter skjema til #2014i2014

#løpeselfie

#løpeselfie

Løping begynner I hjernen.  Når vi løper regelmessige, trener vi opp selvdisiplinen. Ser vi bort fra de såkalte ufrivillige musklers funksjon, vil organismen ikke gjøre noe som hjernen ikke vil at den skal gjøre. En av de ting vi gjør når vi trener, er derfor å styrke oss mentalt. Programmere hjernen til å få kroppen til å løpe regelmessig uansett vær og vind.

Det er skremmende hvor fort hjernen omprogrammers til at jeg heller vil ligge på sofaen, spise sjokolade og se mine favorittserier på Netflix. Spise god mat og drikke vin sammen med gode venner. Og det går fort! Jeg trenger ikke mer enn en uke eller to for å miste fokus på retning og målet forsvinner litt ut i periferien. Før jeg vet ordet av det, er det gått flere dager uten at jeg har løpt en eneste km.

De siste fire ukene har vært preget av mye jobbing og mange aktiviteter på kveldstid. Treningsrutinene som var godt innarbeidet ble plutselig endret på og når skulle jeg da trene? Stå opp kl 5.30 for en løpetur før jobb? De dagene jeg hadde litt tid til overs på ettermiddagen ville hjernen heller at kroppen skulle brukes til TV titting,blogging og lesing .  Orker ikke sier jeg til min mann. Har heller lyst på is og chips og se på House of Cards. Og fordi jeg ikke får trent nok, blir jeg sur og grinete, oppblåst og klærne blir av en eller annen merkelig grunn trangere…..kanskje fordi jeg spiser like mye som når jeg løper 30 – 40 km i uken?

Heldigvis har jeg gruppen 2014i2014, en lukket gruppe på facebook med godt 100 medlemmer. Initiativtaker er Wasim Zahid, også kjent som #twitterlegen. Medlemmene i gruppen er utrolig flink til å motivere hverandre, komme med oppmuntrende tilrop i kommentarfeltene etterhvert som vi oppdaterer status på løpingen. 

Så hva gjør man for å finne tid? Hvorfor ikke løpe hjem fra jobb? En genial ide, om jeg så må si det. Jeg har 8 km til jobb. Programmeringen gjenopptatt. To dager på rad har jeg løpt hjem fra jobb. Vel hjemme er jeg ferdig trent og kan nyte en lang og fin ettermiddag hvor det både er tid for blogging, lesing og TV titting. Og mens jeg skriver koser jeg meg med sjokoladekake og grønn te. Søndag løp jeg min faste rute i parken, så nå tror hjernen det skal være slik. 25 km på tre dager. «Go girl» !


Status I prosjektet per 18. Mars 2014:

IMG_0835374,53 km løping logget siden 1 januar.

1639,47 km gjenstår I 2014 for å nå målet.

Nesten 9 maraton har jeg altså løpt sålangt I år.

Cirka 17 halvmaraton. Jeg synes det er ganske bra jeg, selv om jeg ligger etter skjema.

Fokus er tilbake, retningen er klar og målet er fortsatt oppnåelig. Berlin Maraton I slutten av September samt løpe 2014 km I 2014.

2 tanker på “Og derfor ligger jeg 50,34 km etter skjema til #2014i2014

 1. Hei på deg 🙂
  Lett å kjenne seg att i dette å finne sine unnskyldninger for ikkje å ta beina fatt. Eg er ingen joggar, men likar godt åv kome meg ut og i oppoverbakkar, dvs ut i naturen.Når snøen held seg unna er toppane finfine for meg.Slit, med godt betalt utsikt 🙂
  Tvi tvi med målet. Det er berre så bra at det alltid går an å ta opp gode vaner 🙂

  Marieklem

  • Hei Marie,

   Gode vaner er vonde å vende – er ikke det et ordspråk eller noe? Er i godt driv nå og satser på å ta igjen noe av det forsømte uten å trene på meg skader og sånt tull 🙂 Ønsker deg en fin uke Marie 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s