Kreativitet kan du lære, øvelse er det primære!

PippiHalldor Skard skriver I sin bok “Kreativ optmisme” at kreativitet er skapende evne og idérikdom. Skaperkraften er ikke begrenset til det kunstneriske feltet, men utfolder seg på alle områder av menneskelig virksomhet. Du kan være kreativ ved å finne utradisjonelle løsninger på små og store problemer og utfordringer, og du kan være kreativ ved å lokke fram det gode I deg selv og andre. Det kreative finner du I alle mennesker som er åpne og forberedet på overraskelser.

Han skriver videre at nysgjerrighet og åpenhet er viktige reisefeller, og humor er med på å skape et kreativt klima.

I humoren finner vi en fantastisk ressurs. Den kan være en helt nødvendig egenskap når problemer skal takles og sorger skal bearbeides. Evnen til å pirre smilemusklene har avgjørende betydning for motivasjon og livsglede.

For å få folk til å le, er det ofte en fordel å være kreativ. Komikerne opptrer gjerne på en måte som illustrerer det lekende og kreative barnet I oss. Det er mer krevende å få en forsamling til å more seg, enn å bare lære bort nøkterne faktaopplysninger. 

I enkelte fagmiljøer virker det som om evnen til å vise glede synker I takt med nivået på den formelle kompetansen. Latteren er liksom ikke forenelig med den faglige verdigheten. En del ekspertise føler seg så høyt hevet over andre, at de ser på humor som noe mindreverdig, noe som kun enkle sjeler forlyster seg med. 

Torleif Lundquist

Mia Törnblom

Mia Törnblom

Mia Törnblom er en av Sveriges mest etterspurte og populære foredragsholdere. Hun har skrevet mange bøker og holdt flere kurs, forelesninger og foredrag om personlig utvikling, betydningen av å ha en god selvfølelse og mestringskompetanse. Under HR konferansen til Rogaland Personalforum 7. November var jeg  sammen med 100 andre mennesker, så heldig å få oppleve fantastiske, sprudlende, engasjerte og modige Mia. OG Mia er opptatt av at personlig utvikling skal være MORSOMT!

Hennes foredrag var lærerikt, engasjerende og morsomt. Målet hennes er å gi mot og inspirasjon og samtidig vise at all forandring er mulig. Det klarte hun med glans I mine øyne. Mia viste på en enkel og morsom måte, og med et tydelig kroppsspråk, hvordan våre tankemønstre og ubevisste reaksjoner påvirker hvordan vi har det, hvordan vi gjør det, og ikke minst hva vi oppnår – og hva vi kan gjøre for å forandre på det !

Det er lite nytt du kan skape bare ved å være logisk eller analytisk. Fantasi er viktigere enn kunnskap, sa Albert Einstein. Fantasi har også noe med helse å gjøre. Om du blir syk, kan det være en fordel å bruke fantasien for å finne en positive vei ut av problemene.

Gjennom skapende innsats og lek kan vi virkelig bruke fantasien vår. Tenk hvilke fantastiske muligheter du kan forestille deg ved hjelp av en kreativ optimisme.  Fantasi, originalitet, spontanitet, oppfinnsomhet og dristighet, er dette egenskaper som de fleste av oss ønsker  å være I besittelse av ?

Hva hindrer din idèrike skapende aktivitet?

Har du mistet lysten til å utforske?

Nøkkelen til den kreative prosessen er å stille spørsmål ved det du gjør sier Halldor Skard. De problemstillingene du velger, kan være grensespengende.

Jim Sibasku møtte jeg i 2010, kun en måned før han døde. Boken "Leadership Charisma" skrev han sammen med Deiric McCann og Bud Haney

Jim Sibasku møtte jeg i 2010, kun en måned før han døde. Boken «Leadership Charisma» skrev han sammen med Deiric McCann og Bud Haney

Hva vil du gjøre?

Hvordan kan du gjøre det?

Når kan du begynne med det?

TØRR du bruke en fri, uforutsigbar tilnærming til problemene?

Gjør mer av det DU vil, ikke det du TROR andre vil!

Kan vi forestille oss en kreativ livsstil, er vi på god vei til å få det

Halldor Skard , Kreativ optimisme

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s