DON`T WORRY, RUN HAPPY!

IMG_0146Det er ingen hemmeligheter når det handler om å forberede seg til et maratonløp. Du trenger bare to ting: En plan, og viljen til å følge den. Planen er ikke den viktigste; det finnes mange gode slike. Nøkkelen er din egen disiplin og bestemthet.

Amby Burfoot.

Hvis du kan greie et maratonløp, kan du greie hva som helst. Det er den store testen på vilje og utholdenhet.

Lennard Davis.

Så hvordan gikk det I Amsterdam?

Fantastisk! En utrolig opplevelse å få være med på. Tusenvis av tilskuere langs hele løypa som heiet på oss. Musikk av alle slag, fint vær og når trettheten kom sigende, hørte jeg Sven Serigstad sine ord I hodet: Husk å ha lette ben, finn takten og løp lett så lenge du klarer. Tenk på andre ting, kos deg, se på alle de fine bygningene og husk å puste mens du løper. Så da kneet begynte å skape seg og det gjorde vondt, hørte jeg igjen Sven – Lette ben, kos deg; så jeg hilste på folk, pekte på det norske flagget på brystet og kilometrene gikk unna.

Da vannblemmene kom under tærne, var Sven «på plass» igjen, lette ben, lette ben, og slik gikk det mot mål. TENK å løpe I MÅL på Olympiastadioen I Amsterdam. Jeg må si at jeg følte meg som en profesjonell atlet, beundret og behandlet som en eliteutøver.

I mål for en stund siden, men det fikk ikke mannen med seg i dette kaoset!

I mål for en stund siden, men det fikk ikke mannen med seg i dette kaoset!

Medaljen rundt halsen, teppe laget av plastikk for å holde varmen og egen buss så vi slapp å bli kalde. OG jeg løp nesten fem og et halvt minutt raskere enn I Oslo og klarte å holde fokus på mitt løp slik at kreftene ble disponert riktig. Høy mestringsfølelse med andre ord.

1000TAKK til Rogaland Maratontour og Sven Serigstad for en velorganisert tur og for at vi ble så godt passet på.

Lykkelig og slitne

Lykkelig og slitne

Maratonløpet er den eneste muligheten vi mosjonister har til å konkurrere med verdensrekordholderen – I det samme løpet! Antakelig vil vinneren krysse startlinja 20 minutter før meg og komme I mål to og en halv time før – og med cirka 20 000 løpere imellom. Jeg vil nok aldri få øye på henne, annet enn I Sporten, men offisielt løper vi samme løp!

Selvtilliten er på plass og nytt mål er satt:

Berlin Maraton 27 – 28 September 2014

OG I Berlin skal jeg løpe en full maraton. Nå skal jeg først ha løpefri en uke eller to og så følge rådene til Grete Waitz: Skynd deg langsomt. Vær engasjert og displinert og jobb hardt, men ta deg god tid. Løp, men vær tålmodig.

Hvis jeg var bedre trent, ville jeg kost meg mer mens jeg løp, tenker jeg, før jeg innser at hvis jeg var bedre trent, ville jeg løpt fortere – og dermed hatt det like fælt.

Don`t worry. Run Happy!

Litt sightseeing fikk vi også med oss

Litt sightseeing fikk vi også med oss

8 tanker på “DON`T WORRY, RUN HAPPY!

  1. Helt enig! En flott tur med mange positive inntrykk oppi «galskapen». Mitt motto; «Yes we can»! Lykke til mot neste mål 🙂

  2. Korleis gjekk det i Berlin skal tru ? 🙂

    «Nøkkelen er din egen disiplin og bestemthet.»,-gjeld på mange områder i liva våre.

    Marieklem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s