Vær selv den forandring du ønsker å se i verden!

ImageVi trenger alle en jevnlig påminnelse om at vi er bedre enn vi tror.

Livet består av både sorger og gleder. Man kan enten velge å være ulykkelig eller motivere seg til ikke å være det. Uansett vil det som må gjøres, være ditt eget valg. “Lyset” er der og alle kan se det, enten du velger å gjøre de teller ikke. Når du må ta et valg, og ikke gjør det, så er det I seg selv et valg.

Jeg har på nært hold opplevd mennesker I svært vanskelige livssituasjoner som har klart å snu dette ved å ta bevisste valg for framtiden, som «Sofie» I innlegget mitt om drivkraft. Jeg har møtt mange “Sofie” og blir imponert gang på gang av at disse menneskene ikke bare setter seg ned og er observatører til resten av livet, men tar et aktivt valg om å leve det livet som er mulig med sine begrensninger.

Som en god venninne av meg nettopp sa:

“Jeg har det ok nå, tror jeg er ferdig med sorgprosessen og ser hva jeg kan klare og være glad for det.

Vil nok bli delvis ufør, men det er mange av oss”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I mitt foreløpig lange arbeidsliv, har jeg I ulike stillinger  og på ulike planjobbet med mennesker:

 • Leder for Human Resouces, Kvalitet, Helse, Miljø og Sikkerhet.
 • Rekruttering(headhunting) av toppledere, ledere og fagspesialister.
 • Veileder/rådgiver/instruktør I offentlig og privat sektor.
 • Frisør/opplæring og ulike stillinger innen hotell og restaurantbransjen

Alle krevende og utfordrende oppgaver på hvert sitt felt, men med mange fellesnevnere.  De erfaringer jeg har gjort meg så langt, er at vi mennesker har mange fellestrekk  hvordan vi takler livet og motgang enten vi jobber som Bartender, Frisør, Organisasjonspsykolog, Toppleder, HR Direktør, I kassa på Rema 1000, Styreleder, Headhunter osv .Vi ser mange vellykkede mennesker rundt oss, og ser på dem som flotte og mye bedre enn det vi selv er. Men de er likevel ikke annerledes enn vi er, bortsett fra at noen av de har vært så heldige å ha utviklet troen på seg selv og på det de driver med.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAStill deg gjerne spørsmålet om hvordan du kom til å bli slik du er I dag og hvordan du fikk være sammen med dem du har rundt deg og arbeide med det du gjør.

Er det bare en rekke tilfeldigheter og hell?

Eller kan det komme av valg, beslutninger og handlinger?

Jeg har skrevet flere innlegge som handler om å ta valg:

Ja,  egentlig handler nesten de fleste av innleggene mine om valg, holdninger og oppfatninger av oss selv og til menneskene og verden rundt oss.

To mennesker kan se nøyaktig en og samme ting, og oppfatte den helt forskjellig. De heldigste blant oss er de som kan se klart hva det er som hindrer oss I å nå våre mål, og som setter igang med å endre det.

Vi har alle sammen muligheter til å skjerpe oss og komme oss ut av den faste og mismodige tralten. Vi har kanskje opplevd økonomiske eller personlige tap, eller ting har gått galt for oss, kjærligheten er ikke som den var og alt synes å være på nedtur. Men hvis vi ser oss omkring, vil vi helt sikkert finne noe hyggelig som en del av vår verden, for eksempel venner, barn, kollegaer eller noe vi har gjort bra. Alt dette kan vi være takknemlig for, og det burde få oss til å føle oss heldige.

Så tro på deg selv og din egen verdi, husk at livet må leves på godt og vondt. Gjør deg klar! Ha tillit til deg selv og stol på at folk og livet vil deg vel. Aksepter, erkjenn og forson deg med livet du har levd, det er den som har gjort deg til den du er.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

John F Kennedy sa: Ordet krise skrives på kinesisk med to tegn, hvorav det ene viser fare og det andre viser muligheter.

Mahatma Gandhi sa: Vær selv den forandring du ønsker å se I verden

Husk at den samme solen solen står opp for oss alle! Kom deg opp og se etter det du vil ha, og finner du det ikke lag det. Tenk på at myggen aldri er invitert, den venter ikke på en åpning – den lager en!

8 tanker på “Vær selv den forandring du ønsker å se i verden!

 1. Jeg har en bordkalender med en liten tekst hver dag. Her en dag stod det; «If you only have yourself credit for all the things you do that you don’t give yourself credit for, you’d be astonished to learn how much you really do accomplish in a single day. Every single day.» Så, som du sier; «ha tro på deg selv og din egen verdi». Ønsker deg en inspirerende dag! Marianne

 2. Marianne,
  Fantastiske gaver disse bordkalenderne som kan brukes igjen år etter år 🙂 Tror jeg må ønske meg en slik til bursdagen eller til jul:)

  Marie,

  Du er så god å kommentere innleggene mine. 1000Takk igjen

  Ønsker deg en fin kveld!

 3. «Uansett vil det som må gjøres, være ditt eget valg. “Lyset” er der og alle kan se det, enten du velger å gjøre de teller ikke. Når du må ta et valg, og ikke gjør det, så er det I seg selv et valg»

 4. Hei Ingrid! Helt sant og jeg tror ikke det er tilfeldig det som skjer. Som du sier, så har vi alltid et valg og vi må huske at den eneste å klandre når noe går galt er oss selv. Vi er ansvarlige for oss selv. Det er ikke ektefelle, mor eller far eller andre som har skyld i våre resultater. De kan gjerne kritisere oss og skrike mot oss – vi bestemmer selv hva vi ønsker å gjøre med ordene som kommer vår vei. Takk for at vi har den kontrollen over oss selv! Yes!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s