«MARATONVETTREGLER OG LØPEETIKETTE»

En vanlig treningsturDet er mange forberedelser som skal gjøres før et halvmaraton – eller maratonløp. Og da snakker vi ikke bare om treningen I forkant. Mark Remy, Executive Editor I runnersworld.com skriver at det eksisterer en mengde av regler for løping.

Det er en kode – en uskreven regel som styrer løpernes atferd I de fleste situasjoner de møter på.

Her er et par av de viktigste når det gjelder LØPEETIKKETTE:

 1. Advar før du passerer. Du er I ferd med å ta innpå noen, og vil gjerne unngå å påføre han foran deg et hjerteinfarkt I det du fyker forbi. En måte å gjøre medløperen klar over din tilstedeværelse på, er å kremte litt, eller bruke en mer verbal tilnærming, som “god morgen, nå kommer det en på venstresida her”
 1. Strategisk spytting. Løping igangsetter en rekke prosesser, og trangen til å snyte seg, spytte og harke melder seg. Sørg for at spytteradiusen er folkefri, og tenk på vindretningen.

Andreas Hompland, sosiolog og journalist skriver om MARATONVETTREGLER I magasinet RUNNER´s og han mener at noen av FJELLVETTREGLENE kan overføres til maraton.

Her er de reglene han mener passer best dersom du vil ha en god opplevelse og ikke ende som en frustrert og litt skamfull Severin Suveren:

 1. Legg ikke ut på maraton uten trening
 2. Lytt til erfarne løpere
 3. Finn noen å springe sammen med
 4. Spar på kreftene så lenge du kan
 5. Det er ingen skam å bryte før det er for sent.

Det gjelder er å finne et bærekraftig tempo. Dersom en har lagt seg på for høy marsjfart, er det vanskelig å få den ned uten å stoppe, spy, tøye ut, få igjen pusten og streve seg videre. Ha det så hyggelig underveis at du får lyst til å gjøre det igjen, enten for å springe fortere eller for å rette opp feil du gjorde I løpet.

Så hva har VI gjort av praktiske forberedelser I dag for å forberede oss til I morgen?

NespressoJo, vi dro fra Stavanger I formiddag med SAS noe forsinket, men det gjorde ingenting, god tid hadde vi og løpet er jo ikke før I morgen.

Vanlig prosedyre når en skal ut å fly er å skru av telefonen, og det ble selvsagt utført, reglene følges. MEN, ved ankomst Gardemoen og telefonen skulle skrus på, KRASJA IPhonen totalt! HELT DØD!

Lucky me, jeg har jo med meg MacBooken min, så dette ordner vi, det går nok bra sa mannen min.

Ja, men siden jeg er LITT UTÅLMODIG med slike tekniske dubbeditter, hadde jeg selvfølgelig ikke sikkerhetskopiert telefonen min med ICloud. Dropbox har jeg også, men bruker jeg den aktivt, NEI!

Ska gjør det I morrå, har kje tid I dag. Resultat – Alle bildene borte, alle sms borte, alle telefonummer, alle apper må legges inn på nytt, alle password gjenskaffes.

Så hva har jeg lært I dag:

HUSK Å KJØRE OPPDATERING PÅ IPHONEN din!

Og heldigvis ligger de fleste bildene på IPaden min hjemme, samt alle meldinger som har gått via iMessage. Og en oppdatering på den gamle PC en min som må sjekkes når vi kommer hjem søndag.

StartnummerEllers har vi hentet startnummer, kjøpt kaffe hos Nespresso, kjøpt nye strømper for å slippe gnagsår I morgen og observert mange med oransje ryggsekk som det står OSLO MARATON på. Champagnen er lagt til kjøling og den skal vi kose oss med  i morgen.

Hvordan det går i morgen ? Ja, det får du kanskje lese om en annen dag.

Løpetikkette og maratonvettregler skal vi forsøke følge så godt vi kan.

Ny musikk er lastet ned på telefonen så VI ER KLAR!

4 tanker på “«MARATONVETTREGLER OG LØPEETIKETTE»

 1. Håpar du restituerar både det eine og det andre sånn etterkvart 🙂

  No skal eg ha litt påfyll før turen går ut og opp, mellom små regnbyger på min kant.

  God helg vidare.
  Marieklem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s