«KA E DET DU SPRINGE SÅNN FOR?»

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMaraton handler om vilje, lyst og trening. Det å ønske seg noe, er ikke det samme som å ville. Det å fullføre 42 km på asfalt er utfordrende og treningen blir annerledes enn det en er vant til når en trener til kortere distanser – VILJEN til å GJENNOMFØRE må til.

Nå trener ikke jeg til marathon, men min mann har i flere  måneder forberedt seg til sin første maraton. Han imponerer meg med sin vilje til å gjennomføre dette. Treningen er MÅLBEVISST og EFFEKTIV. Jeg skal løpe halvmaraton,og mine forberedelser har nok vært preget av litt ups and downs med problemer med føtter og rygg, men om 18 dager er jeg KLAR. Oslo Halvmararton blir en forberedelse til Halvmaraton i Amsterdam i Oktober.

«Ka e det du springe sånn for? Eg må holda meg i form. Korfor det? Ellers hadde eg aldrig klart denne springingå»

Per Inge Torkelsen

Uansett, skal du løp 10 km, halvmaraton eller helmaraton, er det viktig at du er godt forberedt både fysisk og mentalt. Det betyr at selv om du har ferie kan du ikke la være og trene. Det er viktig å holde beina igang og fokusere på målet. Derfor ble det “treningsleirferie” I Spania de siste ukene I august for oss.

Blid og glad her, dagens løpetur snart ferdig!

Blid og glad her, dagens løpetur snart ferdig!

Å stå opp kl 7.00 – 7.30 nesten hver dag i ferien er ikke vanlig for oss. Kanskje for deg, men for oss var det en ny opplevelse. “Trøtt I tryne”, og ikke helt tilstede medførte noen morsomme episoder som den ene morgenen: Jeg fikk følelsen av å tråkke på noe da jeg skulle ta på meg joggeskoa, og ja, riktig, en bittebitteliten firfirsle hadde krøpet ned I skoen min I løpet av natta……OG den tålte ikke trykket av nesten 60 kilo, stakkar, den ble flat…….

SETT SKOA INN OM NATTA!

Forestill deg hvor fantastisk det er å løpe mens du ser soloppgangen. Eller kanskje har du allerede gjort det. Tenk så å avslutte en løpetur med en svømmetur I bassenget etterfulgt av en deilig frokost på terrassen! Bare til å anbefale. Fri resten av dagen til å sole seg, fråtse I gode bøker og kose seg med noe godt og kaldt iglasset! Ja for selv om vi trente mye, var det også ferie med rom for både god mat og god drikke.

Vigdis Hjort løper 7 km hver dag I sommerhavåret og avslutter med 400 meter svømming I fjorden. Etter løpeturen drar hun av seg løpeklærne og tar på seg morgenkåpe. Hun tar piknikkurven under armen og går ned til bryggen. Badekåpen kastes og hun hopper naken ut I vannet, svømmer til bøyen 200 meter ute I fjorden, legger hånden på den og svømmer tilbake til bryggen. Her åpner hun den første av tre halvlitere som hun har pakket I kurven og starter på en bok. Man er da forfatter tross alt.IMG_2921

Når jeg tenker etter, var jeg nok litt Vigdis I ferien selv om jeg behold badedrakten på, svømte I basseng, og drakk Cava istedet for øl. Og leste mange bøker.

På sykkel i Spania

Team Hetland som jeg liker å kalle oss, vi var begge enig før vi reiste at vi skulle forsøke holde treningsmengden oppe med løping tre ganger I uken. Vi klarte det nesten! I tillegg hadde vi bestemt at vi skulle leie sykler og ikke bil. Stadig flere oppdager at sykkelferie er en ideell ferieform. Fra sykkelsetet blir sanseintrykkene mange og sterke. Man får en nær kontakt med naturen, frihetsfølelsen og glede ved å bruke kroppen. I området vi ferierte fant vi mange flotte veier å sykle. Ikke alltid veien går dit en tror, men det er bare å utforske og snu hvis en ikke kommer videre. Du trenger ikke reise på “sykkelferie”, men lei deg gjerne en sykkel når du er på ferie og ta deg en liten tur. Har du lært å sykle en gang, glemmer du det ikke.

Litt annet ble det også tid til, sosialt samvær med familie og venner, sigthseeing, feiring av 21 års bryllupsdag og litt shopping!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Takk til Mona, Herbert, Ingfrid, Hans Erik og min kjære Sigurd for noen koselige kvelder sammen i Spania. Og 1000Takk for lånet av huset!

6 tanker på “«KA E DET DU SPRINGE SÅNN FOR?»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s