Inni meg står jeg oppreist!

Fotograf Tina. Treet med sterke røtter og som symbol for at vi ikke blåser overende. Tusen takk Tina !

Fotograf Tina. Tusen takk Tina !

«Hvordan skal du være når du blir stor?»

Integritet er et uttrykk som handler om samsvaret mellom en persons verdier, prinsipper og handlinger. Integritet betraktes som ærlighet og sannferdighet, og at ens handlinger samsvarer med de verdiene prinsippene og overbevisning man har. Integritet sees også på som det motsatte av hykleri. Når mennesker har integritet, er det harmoni mellom ord og gjerning. De er den de er uansett hvor de er eller hvem de er sammen med. Mennesker med integritet er ikke delt (det er dobbelhet) eller at man later som (det er hykleri). De er ”hele” og deres liv er ”på plass”. Mennesker med integritet har intet å skjule og intet å frykte.

Suksess og fiasko, gevinst og tap, glede og sorg kommer og går som vinden.

For å ta vare på oss selv er det viktig at vi står oppreist

som et tre med gode røtter,slik at vi ikke blåser over ende.

IntegrityDet skrives mye om dagen om ledelse, god/dårlig eller mangel på ledelse. Du skal ha høy integritet som leder, gå foran som gode rollemodeller, det skal være samsvar mellom det du sier og det du gjør. Listen er lang. Viktig å sette fokus på JA, MEN hva med medarbeidere, hvilke verdier står de for og hva kan vi si om den enkeltes integritet? Viktig, eller betyr det ikke noe? I Stavanger sier vi: Han/hun e «heile ved» – oversatt til: Dette er et menneske som er til å stole på, det er samsvar mellom ord og handling. Ansvarlighet og integritet er en viktig del av alle mennesker, ikke bare ledere.

Utviklingen i vårt distrikt med stort behov for kunnskapsarbeidere presser lønningen opp, alle har behov for de samme hodene og selskapene byr over hverandre for å få de beste folkene.  Sitter du på en kompetanse som er attraktiv, kan du velge hvem du vil jobbe for. En god mulighet for videreutvikling, spennende arbeidsoppgaver og som regel mer i lønningsposen.  Alle skjønner at unge mennesker er opptatt av penger og at det koster å etablere seg. MEN dette handler om noe annet, HVORDAN SKAL DU VÆRE og ikke hva skal du bli,  eller hvem skal du bli.

Er verdier viktig for deg?

Vet du hva du står for, hvilke overbevisninger du lever etter?

Har du egne positive normer og verdier å leve opp til?

Lincoln - integrity

Hvordan du ser på deg selv, kan være svært viktig for hvordan du forholder deg i gitte situasjoner. Tanker og følelser er nært knyttet til hverandre. Tankenes kraft og troen på egen mestring vil være utslagsgivende for hvordan du mestrer hverdagen din. Selvfølelse eller selvaktelse, selvbevissthet, er å akseptere seg selv som den en er, og være bevisst sin egen verdi.

Dette innlegget ble tidligere publisert i april under tittelen «Kunsten» å leve ? i kategorien motivasjon. Tina sendte meg et bilde at treet som symboliserer hennes tre barn. For meg symboliserer Tinas tre – prinsipper, verdier og handlinger.  Jeg var så heldig å få tilltatelse til å bruke det i bloggen min. Innlegget er redigert og endret en del ut fra det som opprinnelig ble publisert.

9 tanker på “Inni meg står jeg oppreist!

  1. Kjempe bra innlegg og stilig overskrift! Enig, den enkelte medarbeider har også et stort ansvar, men det er ikke så synlig som hvis en leder ikke gjør de rette tingene eller har de rette holdningene.

  2. Tilbaketråkk: Vær selv den forandring du ønsker å se i verden! | levmotivert

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s