«FORDI JEG KAN» – Ingenting er umulig!

mt-everest-4Jeg husker tilbake til løftet jeg ga meg selv før avreise, at jeg skulle ikke ta noen sjanser på denne turen. Det er grenser for hva et fjell er verdt. Men når du har 30 meter igjen til toppen av verdens høyeste fjell, da tenker du ikke slik lenger. Dessuten finnes den grensen bare som diffuse tanker I ditt eget hode. Det står ingen strek I snøen – hit men ikke lenger. Men det går greit, bare veldig sakte. På toppen setter jeg meg bare ned. De siste metrene var som å vade gjennom sirup med et skipsanker på slep og en bomullsdott I munnen. Hadde Everest vært høyere, hadde jeg aldri greid det. Tror jeg.

Så husker jeg på verdensrekorden jeg skulle sette på toppen av Everest. Bjørn hadde allerede satt verdensrekord. Den høyeste standplass som noen nordmann hadde pisset fra.

Stein P. Aasheim: Stein P.s eventyrlige reiser, 1988. 

Den danske kvinnen Annette Fredskov fikk diagnosen MS for fire år siden og har det siste året løpt 366 maraton på 365 dager! På spørsmål på hva motivasjonen bak dette svarer hun:

“Fordi JEG KAN! Det er kun vi selv som setter begrensninger for kropp og sinn. Jeg vil være med å BRYTE grenser.”  – Hun viser en ekspsjonell mental styrke som imponerer meg!

«Det er ikke hvordan du har det, men hvordan du tar det». Ingenting er umulig, det tar bare litt lenger tid……. Dette forsøker jeg leve etter og har nok gjentatt det så mange ganger til mine barn at de I dag som unge voksne fullfører setningen for meg. JA mamma, dette har du sagt, OG ja, vi har fått det med oss.

Skigåing, et godt alternativ til løping på vinteren. Nordveggen på Senja i februar.

Skigåing, et godt alternativ til løping på vinteren. Nordveggen på Senja i februar.

Det du gir fokus, energi og oppmerksomhet blir virkelighet enten det er ønsket eller uønsket. Vær ikke redd for å gå sakte fremover, men vær redd for å stå stille! HUSK å ha det gøy mens du holder på. Mange veier fører til “Rom”, du må finne DIN VEI til målet ditt.

Har du lest noen av mine tidligere innlegg, blir det noen gjentagelser. Som en av mine gamle lærere sa: “Ingrid, en god ting kan ikke gjentas for ofte”.

Rema gründer Odd Reitan viser til tre punkter han mener er viktig for å gjøre suksess I business:

  1. Lidenskap. Man må synes det man gjør er morsomt, ellers må man finne noe annet å gjøre
  2. Stahet. Troen på det man gjør. Man kan ikke la andre mennesker fortelle deg hva som er rett og galt hele tiden.
  3. Disiplin. Fanatisk disiplin. Vær disiplinert og gjør det har bestemt deg for.

Viktige egenskaper for å lykkes med dine mål. Mitt mentale bilde blir da slik:

Fjelltur som trening

Fjelltur som trening

  1. Ha det GØY mens du holder på. Jeg liker farger på treningstøyet og har både rosa og turkise joggesko.  Litt fancy dubbeditter gjør susen.  God musikk på ørene og pulsklokke er et must for meg under opptrening til halvmaraton. Jeg starter og avslutter treningen sammen med min sønn og min mann, MEN vi løper hvert vårt løp fordi vi har ULIKE MÅL med treningen. Min mann skal løpe maraton. Vår sønn trener til han skal i forsvaret etter ferien. Etter endt trening sammenligner vi resultatene og er strålende fornøyd med hverandres innsats.
  2. TRO på deg selv. Husk din indre MENTALE stemme. Å løpe langt er ca 80 % mental jobbing sier ekspertene. Det tror jeg på. Sett deg SMÅ MÅL underveis som er gjennomførbare. Nå har jeg kun en tempotrening igjen”, istedet for å tenke: “ Jeg er så sliten etter tre tempoøkter under løpingen I dag at jeg klarer ikke en til”. Da er løpet kjørt. Du KLARER MER enn du tror.
  3. FOKUSER på målet. Underveis kan mye skje. Veien til målet kan bli kronglete. Du kan støte på noen fartshumper og du må kanskje ta noen OMVEIER før du kommer fram. Selv gikk jeg på en «smell» og måtte trappe ned treningen en periode. Jeg fikk treningsforbud, men kunne gå raske turer og lange fjellturer.  Ingenting er som bratte oppoverbakker i fjellet som intervalltrening! Det kan være lett å tenke: “Dette kommer aldri til å gå!  Det blir alt for lite trening og jeg kommer ALDRI til å klare å løpe på den tiden jeg har satt meg som mål. OK, da må det kanskje noen JUSTERINGER til underveis. Treningen går som planlagt, tapt tid er tatt igjen og hvem vet? Kanskje løper jeg bedre enn for to år siden? Uansett I MÅL kommer jeg!

Hører du noen si: “Jeg pleide trene før”,  Husk at mosjon er ikke noe du setter I banken og tar ut når du trenger det. For å dra nytte av fordelene med mosjon, må det bli en normal del av livet ditt. OG det er aldri for sent å begynne.

Hold ut, selv om det ikke er mer enn viljen igjen som sier dette ene: HOLD UT

Rydyard Kipling

2 tanker på “«FORDI JEG KAN» – Ingenting er umulig!

  1. Tilbaketråkk: Vær selv den forandring du ønsker å se i verden! | levmotivert

  2. Tilbaketråkk: Make things happen! | Levmotivert

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s