Livet er fullt av overraskelser og er et usikkert prosjekt!

Fotograf, Sigurd Hetland

Fotograf, Sigurd Hetland

Fire av de klokeste menneskene på jorden fikk i oppgave å avgjøre hvor livets hemmeligheter skulle gjemmes. Den første foreslo å skjule hemmelighetene på toppen av jordets høyeste fjell. Den andre påpekte at det var et lite egnet sted, og hevdet at før eller senere ville dette fjellet bli erobret. Da ville mennesket misbruke livets hemmeligheter. Derfor ble bunnen av klodens dypeste hav lansert som et bedre forslag. Den tredje av de kloke personene fastslo at mennesket også ville erobre det dypeste havet, og mente at månen måtte være det rette stedet. Den fjerde og klokeste av dem alle var den som til slutt kom frem til det rette stedet å skjule noe så verdifullt. De var alle enig om at månen ikke var noen begrensning for mennesket. Det eneste stedet som ikke fanget tilstrekkelig interesse hos mennesket, var i deres eget sinn, stedet de aldri ville komme til å lete.

Torleif Lundquist – Under overflaten

En livsskjebne er ikke et spørsmål om tilfeldigheter, men et spørsmål om valg. Den er heller ikke noe man venter på, den er noe man oppnår.

William Jennings Bryan

Stress er gøy!

Vi liker stress, vi liker å bli husket og bedt om å ta på oss oppdrag, hevder professor Ingvard Wilhelmsen.  Fravær av stress er farligere enn stress. Er det ikke slik at vi liker å bli invitert og være etterspurt, vi vil gjerne bli forespurt om å utføre oppgaver på jobben, få sms- meldinger, e-post, likes på facebook og mange tilhengere på twitter – anerkjennelse? Det er jo mye verre å aldri bli invitert, få sms, e-post , nye utfordrende oppgaver på jobben osv ?

På vei til Prekestolen Fotograf, Ingrid

På vei til Prekestolen
Fotograf, Ingrid

Livet er fullt av vanskeligheter og er et usikkert prosjekt. Penger og intelligens er ulikt og gjerne urettferdig fordelt, men tiden er kanskje det mest demokratiske vi har? Mange klager over tidsklemma. Vi har fått tildelt noenlunde like mye tid, gjennomsnittlig levealder lagt til grunn. OG det er opp til hver enkelt hvordan du vil disponere denne. Det er DU som bestemmer hvor mye du vil putte inn i døgnet. Prioriteringer er forsømmelser i riktig rekkefølge. Når du ikke besøker din gamle mor eller syke far, er det ikke fordi du ikke hadde tid, MEN fordi det ikke nådde opp i prioritering. Når jeg velger å bruke tid på å skrive blogginnlegg, har jeg valgt å prioritere det, noe som går på bekostning av andre ting. Mitt VALG med andre ord.

Hvordan kan vi best mulig TAKLE all verdens stress, press, utfordringer, omstillinger, sykdom, familierelasjoner, arbeidspress og ansvar?

Suksess og fiasko, gevinst og tap, glede og sorg kommer og går som vinden. For å ta vare på oss selv er det viktig at vi står oppreist som et tre med gode røtter, slik at vi ikke blåser over ende. Fra «kunsten å leve»

Jeg tenker det er avgjørende at vi står trygt på egne bein, er «sjef« i eget liv. Fri, selvstendig, gjensidig respekt for hverandre og likeverd. Hvordan vi forholder oss til negative hendelser, vil i stor grad påvirke vår fremtid. Personlighetsutviklingen tar aldri helt slutt, og vårt selvbilde kan vi til enhver tid ta opp til vurdering og eventuelt endre.

Skipet er tryggest når det ligger i havnen, men det er ikke det skip er bygget for!

Paulo Coelho

3 tanker på “Livet er fullt av overraskelser og er et usikkert prosjekt!

  1. Tilbaketråkk: Vær selv den forandring du ønsker å se i verden! | levmotivert

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s