«Det er tre ting som er hardt i denne verden; stål, diamanter og det å lære seg selv å kjenne!»

Å så i ditt eget sinn

Eplehekken

Sinnet ditt er jordsmonnet i din egen mentale hage. Uansett hva slags typer frø du sår, vil sinnet sørge for at det spirer. Som voksenperson er det ditt eget valg å sørge for at du sår nyttevekster og ikke ugress. Det er bare du som kan definere hva som er dine nyttevekster. Du kan bestemme hva slags mentale plantemateriale som skal slå rot i deg.

Torleif Lindquist.

Lykken er ikke lik for alle. For noen er det å løpe barbeint i gresset og kjenne duften av nyslått gress, kjenne armene til det lille barnet rundt seg eller de gode sterke armene til kjæresten. For andre kan lykken være designervesken til 50 000,- eller det perfekte sko paret som bare sto i vinduet og ventet på deg.

Gleden er åndens overgang til en perfekt tilstand, skrev den nederlandske filosofen Baruch Spinoza.

Lykke er innvendig dypt rotfestet i ditt indre. Når du vever den inn i deg, kan ingen ytre omstendigheter ta den fra deg. Leo F Buscaglia

Glede virker ikke bare på sjelen, men først og fremst på kroppen. Mismot bryter den ned, lykke bygger den opp. Forskningsresultater har påvist forbindelser mellom kropp og sjel som vitenskapsmenn lenge har oversett. Varig angst og nedstemthet er en fare for sunnheten fordi de fremkaller stress. Og stress øker som du vet risikoen for å dø av hjerteinfarkt eller slag. Den som derimot har lært å holde sine dystre stemninger i tømme og stimulerer sine gledesfylte opplevelser tar vare på sin kropp. Gode følelser motvirker stress og skadelige følger av den. De stimulerer til og med immunsystemet.

HoldningerVi har en av og på knapp for dårlige følelser.  Du kan velge å skru den av. For å klare det, trenger du trening. Hver gang vi har lært oss noe, har vi tilegnet oss en ny måte å oppleve eller utføre f eks en oppgave på. Det skulle vel derfor også være mulig å trene oss i å skru av de dårlige følelsene? Erge oss mindre og overse litt mer? Hvilke kamper skal du ta og ikke ta? Er alle like viktig?

HUSK at verdensbildet ditt blir til i ditt hode, OG det er IKKE sikkert de rundt deg har det SAMME verdensbildet i sitt hode.

Det er tre ting som er hardt i denne verden; stål, diamanter og det å lære seg selv å kjenne.

Benjamin Franklin

5 tanker på “«Det er tre ting som er hardt i denne verden; stål, diamanter og det å lære seg selv å kjenne!»

  1. Tilbaketråkk: Vær selv den forandring du ønsker å se i verden! | levmotivert

  2. Tilbaketråkk: Vi må tro på at forandring er mulig for at forandring skal skje! | Levmotivert

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s