«Franske kvinner blir ikke fete. Kunsten å spise med nytelse»

« Hun bryr seg mer om å vise hvordan klokt forbruk av mat (og god champagne) kan resultere i en slank figur og et godt liv. Det er en kjærkommen redning fra mengden av slankebøker som finnes der ute; kalorier, anaerob energi, glykemisk indeks eller noen av sjangerens andre nevnes knapt» – Publisher Weekly

Franske kvinner blir ikke feteBoken ( Skrevet av Mireille Guiliano) henvender seg først og fremst til kvinnene siden den baserer seg på erfaringer gjort av forfatteren. MEN, den er ikke beregnet på kvinner som er overvektig av en slik grad at det er en helserisiko, eller som trenger å gå ned i vekt under legetisyn. Boken er underholdende og forfatteren presenterer en allsidig tilnærming til livet, strategier og en filosofi du kan gjøre til din egen. Hun presenterer også menyer og raske oppskrifter alle kan følge, og en veiledning om hvordan vi skal bevege oss.

Utdrag fra boken:

Franske kvinner gleder seg over å holde seg slanke ved å spise godt, mens anglosaksiske kvinner som regel ser det som en konflikt og blir besatt av den. Franske kvinner hopper ikke over måltider eller erstatter dem med slankedrikker. De spiser to eller tre retters lunsj og deretter tre til middag. Og med vin til!

Hvordan kan dette gå godt spør du kanskje? Jeg anbefaler at du leser hele boken for å få bedre innsikt i «hemmeligheten».

Vil du låne min bok? Send meg en mail med adressen din så sender jeg den i posten

Start gjerne med en bevissgjøring for deg selv.  Skriv ned alt du spiser i løpet av en uke. Du vil da få en oversikt og bli klar over hva du putter i munnen uten at du egentlig tenker så mye hva det gjør med deg.

Til sjuende og sist skriver Mireille Guiliano er det egentlig bare en ting som skiller franske kvinner fra andre, og det er passivitet. For det finnes absolutt ingen franske knep eller vaner som du ikke kan gjøre noe med litt fornuft og hensyn til dine individuelle behov, sterke sider og svakheter – og gleder.

2 tanker på “«Franske kvinner blir ikke fete. Kunsten å spise med nytelse»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s