«Lykken finner du ikke, den skapes her og nå»

Ta deg rolig tid til å være lykkelig. Tiden er ingen motorvei mellom vuggen og graven, men plass til å parkere i solen.

Phil Bosmans

12 dager gammel og trenger mye kos

12 dager gammel og trenger mye kos

Av og til er det deilig å ta en pust i bakken og ta seg litt fri. Jeg har noen dager fri denne uken og bruker tiden til å nyte dagene, ta vare på meg selv og stoppe opp i travelheten. Noen blogginnlegg har jeg også lest i dag, blant annet Ingfrid sitt innlegg, som en kan tolke på mange måter. For meg handler innlegget hennes  om å ha et godt og fullverdig liv.
» Det gode liv»

“Jeg sover lenge, fisker litt, leker med mine barn, tar en siesta med min kone, Maria, rusler en tur til byen hver kveld, tar et glass vin og spiller gitar med vennene mine. Jeg har et komplett og godt liv, senor.” 

På et av mine favorittsted hvor jeg har tilbragt mye av dagen i dag, henger det noen ord på veggen: «Lykken finner du ikke, den skapes her og nå».  Undring og refleksjon over begrepet lykke ble derfor innholdet i blogginnlegget i dag.

Lykke er en dyp glede eller følelsen av dette. Lykkebegrepet er mye brukt innen filosofi, religion og psykologi, men definisjonene, innholdet og forståelsen av fenomenet lykke varierer.

VennerOrdet lykke kan også bety flaks, medgang eller heldig skjebne. Opplevelsen av velvære og ytre- og indre harmoni kan knyttes til mange følelser og fenomener i livet.

Lykkefølelsen kan knyttes til forelskelse, lyst og kjærlighet, tilhørighet og identitet, anerkjennelse, bekreftelse, trygghet, takknemlighet og mestring. (Wikipedia)

Lykkeopplevelsen har stor betydning.  Det er pekt på at lykkelige mennesker er blant annet friskere enn misfornøyde og ulykkelige, og følelsen påvirker helsetilstanden og atferden både hos enkeltmennesker og hele samfunnet.

 «LYKKEN» 

Et "øyeblikk" å ta vare på

Et «øyeblikk» å ta vare på

Det er noget særlig ved lykken
Man kan blive helt glad
Når man møter den
men også beklemt
står stille lidt
lister seg varsomt frem
som i et minefelt
og hver gang man setter foden ned
uten at ryge i luften
glemmer man enten å nyde lykken
eller bliver sur over ikke å vide
hvor lenge den varer
så når modgangen endelig melder seg
er det en lettelse
som om man kommer i sikkerhet
det er nu skammelig
for der er noget særlig ved lykken
som man ellers ikke møder
måske ligger feilen der
man kender for lidt til den
burde sætte seg mer ind i den
jeg tror det er en træningsak

Benny Andersen, dansk lyriker født 1929

Hva er lykke for deg?  Når er du lykkelig? Tar du vare på følelsen eller haster du videre? Trener du på å være lykkelig?

Jeg fikk livslysten tilbake, og jeg oppdaget noe; Meningen med livet mitt er det meningen jeg selv skal gi det.

Paulo Coelho

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s