«Når et stort eventyr byr seg, avslår man det ikke»

Etter en liten uke i Spania med regn, vind, sol og varme samt sosialt samvær og «møye lått og løye», var det tid for konfirmasjon hos gode venner.

Vi fikk oppleve en flott seremoni i Kulturhuset gjennomført av Human – Etiskforbund.  Noe som imponerte meg veldig, var talen av Helene Haarklau-Kleppestø, leder i Humanistisk ungdom. Hun snakket om hvor viktig det var å utfordre seg selv, påta seg oppgaver, si ja når en ble spurt. Hun hadde selv lært mye ved å tørre å «hive seg ut på dypt vann» – Bevege seg utenfor sin egen komfortsone. Gjennom læring, forberedelser og trening hadde hun etterhvert mestert krevende oppgaver. Å blir spurt om å holde en tale til konfirmantene 4.mai 2013, anså hun som en så stor ære at det gikk ikke an å si nei. Modig ung kvinne (f. 1991)som behersket talekunsten og jeg tror hun satte en del tanker i sving, ikke bare hos ungdommene, men også hos de voksne.

I vårt nærområde ligger Thrane Gård Galleri, et annerledes galleri som holder til i bygninger som kan dateres tilbake til 1700 tallet. Gårdens historie er viktig for galleriet, og med besøk hit får man både historisk og kunstnerisk påfyll. http://www.thranegaardgalleri.no/om.html.

På den ene veggen, fant jeg dette bildet:

A.E

Jeg spurte Stine som er Daglig Leder om jeg kunne ta bilde av dette og legge ut på bloggen min. Hvorfor, jo fordi det sier så utrolig mye. Amelia Earhart var en modig kvinne, eller dumdristig vil mange si, men hun fulgte sine drømmer.

Hva drømmer du om? Alle drømmer trenger ikke handle om å bestige Mount Everest, løpe New York Maraton, bli en berømt forfatter, seile jorda rundt alene eller bli den neste Northug. Kanskje er drømmen blitt borte i all travelheten og tidsklemma? Eller du har glemt hva den handlet om?

Mange av drømmene våre vil fortsette å være drømmer. Andre drømmer ønsker vi å gjennomføre og da vil det ofte handle om å bevege seg utenfor sin egen komfortsone. Det tryggeste er å bli der du er. Innenfor din komfortsone hvor alt er trygt og godt, eller du kan velge å bevege deg utenfor og utfordre deg selv. Når vi er utenfor komfortsonen så strekker vi oss litt lengre og utfordrer oss på en måte som gjør at komfortsonen også utvider seg. Vi øker med ett aksjonsradius vi har som mennesker uten at vi føler oss ukomfortable.

Med et mestrer vi noe vi hadde gruet oss for lenge. Sier du nei fordi du er redd du ikke vil få det til? Paulo Coelho skriver i boken Alymisten; Det er nettopp muligheten til å virkeliggjøre drømmene dine som gjør livet spennende».

Tenk om at da du sa nei, gikk du kanskje glipp av et stort eventyr? Som Amelia Earhart sa: Når et stort eventyr byr seg, avslår man det ikke.

amelia-earhart-google-doodle-2307121

En tidligere leder av meg sa det slik: » Noen ganger Ingrid er det viktig å gå på toget når det kommer forbi og ikke bli stående på stasjonen»!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s