«Å Tenke det, ønske det, ja, ville det med, men gjøre det?”

På jobben min snakker vi stadig om kontinuerlig forbedring. Vi bruker verktøy for å registrere hendelser, avvik og forbedringsforslag for å ikke gjenta den samme feilen. «Lesson learned» – vi tar med oss erfaringene i det videre arbeidet og skifter kurs, gjør endringer der det er nødvendig. Når vi registrerer hendelser lager vi et ”kart over skjærene” vi har støtt på. Man kan da i ettertid gå inn i tidligere rapporterte hendelser for å lete opp ”skjærene” for å unngå at vi grunnstøter på dem flere ganger. På sikt vil det spare bedriften (og oss) for tid, energi, penger og ikke minst frustrasjon. Er vi enig om at dette var en god måte å lukke saken på, går vi videre.

Hårek

Vi ønsker å være åpne for å lære av feil og overføre erfaring for å bli enda bedre. Det gir oss økt kompetanse og forhåpentligvis en mer strømlinjeformet organisasjon =organisatorisk læring

Kan vi så overføre noe av denne kompetansen til vår private sfære?

I går var jeg innom to blogger som jeg har valgt å følge, «Alt mellom himmel og jord» – Det er ikke min skyld  og Ingfrid Landsnes, mistrivsel på jobben mitt ansvar.

Begge er inne på noe av det samme jeg har kommentert i tidligere blogginnlegg, vi har et valg og står selv til ansvar for de handlingene vi gjør. Når skifter vi kurs for å unngå at vi treffer på de samme skjærene? Lærer vi av egne feil, eller fortsetter vi på samme kurs?

Feil retning

Endrer du på de tingene du ikke kan akseptere, eller blir det litt «sutring og klaging»?  Er du «sjef» i eget liv og stiller deg spørsmålet, hvordan kan jeg endre meg?

I løpet av gårsdagen var jeg også innom www.anehagen.com, Kaster du bort tiden med å irritere deg? Hun skriver om alle de negative følelsene vi lar påvirke oss og minner oss om hvor viktig det er å se egne feil og mangler og ikke gå runddans med seg selv. Lære av egne feil og endre atferd hvis den skader andre.

Hvor ofte sier du til noen av dine nærmeste: Jeg tok feil og du hadde rett? Lar du stoltheten råde og sitter på gjerdet og venter på bedre vær, eller strekker du ut en hånd og ser etter løsninger for å komme videre? Jeg har selv erfart hvor lett det er å gå i fella og si: Hvor mange ganger har vi ikke snakket om dette? Jeg husker da du …….

Klarer du «lukke» gamle saker og gå videre, eller blir det mange «omkamper» eller såret stolthet som hindrer deg i å glede deg over hvem du er? Hvilke verktøy bruker du i ditt eget forbedringsarbeid?

«Å Tenke det, ønske det, ja, ville det med, men gjøre det?” – Peer Gynt

Igjen, det er ditt valg.

En av mine kjære  kollegaer følger bloggen min. Hun sendte meg noen bilder i går som jeg kunne bruke i bloggen. Her er et av de. 1000 takk!steps

4 tanker på “«Å Tenke det, ønske det, ja, ville det med, men gjøre det?”

  1. Tilbaketråkk: “Sett deg små mål underveis, da blir ikke veien så lang.” | levmotivert

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s