Kunsten å leve?

Suksess og fiasko, gevinst og tap, glede og sorg kommer og går som vinden. For å ta vare på oss selv er det viktig at vi står oppreist som et tre med gode røtter,slik at vi ikke blåser over ende. 

Jeg er så heldig å ha gode venner som vet at jeg er glad i bøker. Bøkene gir meg mye glede og inspirasjon. «Kunsten å leve», skrevet av Jan Vincents Johannessen og med illustrasjoner av Jakob Weidemann, fikk jeg til min bursdag for fem år siden. Overskriften i dag kommer fra denne boken og kapittelet, «Men inni meg står jeg oppreist». En nydelig bok, både i teksten og illustrasjonene.  Tusen takk Inger Lise, Marit, Gudveig, Ann – Christin, og Bente!

Kunsten å leve

I boken «Kreativ optimisme» skriver Halldor Skard at selvrespekt er selve grunnfjellet i personligheten din. Han skriver videre at selvrespekten forteller deg hvilke verdi du har.

Har du en god indre følelse for deg selv? Er glasset halvfullt eller halvtomt?

Hvordan du ser på deg selv, kan være svært viktig for hvordan du forholder deg i gitte situasjoner. Tanker og følelser er nært knyttet til hverandre. Tankenes kraft og troen på egen mestring vil være utslagsgivende for hvordan du mestrer hverdagen din. Selvfølelse eller selvaktelse, selvbevissthet, er å akseptere seg selv som den en er, og være bevisst sin egen verdi. En kan ha selvtillit som fotballspiller, men ha lav selvfølelse.

Vet du hva du står for, hvilke overbevisninger du lever etter?

Har du egne positive normer og verdier å leve opp til?

Hva har du å gi andre mennesker?

Din livshistorie, dine valg og erfaringer avgjør i høy grad hvilke følelser du har for deg selv.  Sett pris på at du har det greit og vis det til de rundt deg. Sett ting i perspektiv, løft det litt opp av bakken og blås i bagatellene. Det negative stjeler energi – det positive gir energi. Registrer positive ting – vi er kjapp til å registrere de negative.

Jeg må ville det – det er mest meg det kommer an på!

I dage er første dagen i resten av ditt liv

Jeg vil gjerne takke dere for at dere leser bloggen min. Det gir meg inspirasjon!

Tusen takk, med vennlig hilsen Ingrid

5 tanker på “Kunsten å leve?

  1. Tilbaketråkk: “Hva vi er er et resultat av hva vi tenker” | levmotivert

  2. Tilbaketråkk: Livet er fullt av overraskelser og et usikkert prosjekt! | levmotivert

  3. Tilbaketråkk: Inni meg står jeg oppreist! | levmotivert

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s