Mestringstro

Jo nærmere du kommer drømmen, desto mer blir din egen historie den egentlige grunnen for å leve

Det er bare en ting som gjør at en drøm er uoppnåelig; frykten for å feile

Å tape et slag betyr ikke å lide nederlag. En sann kriger vet at for hvert slag han taper, gjør han fremskritt i kunsten å svinge sverdet og er bedre rustet til neste gang han tar opp kampen.

Fra Paulo Coelhos bok «Livet» som er en av mine yndlingsbøker.

Motivasjon alene er ikke nok til å klare å gjennomføre en endring. Du må tro at du klarer det. Troen på egen evne til endring(mestringstro) er den viktigste faktoren. Mestringstro defineres som troen på evnen til å organisere og utføre den handlingen som kreves for å nå ønsket mål. Blant de mekanismene som styrer eget initiativ til å handle, er ikke noe mer virkningsfullt enn troen på egen evne til å mestre, altså mestringstro (Bandura 1993).

For å utvikle mestringstro, er det viktig at du setter deg realistiske mål. Du bør bruke god tid på å planlegge hvordan du skal gjennomføre tiltakene og hvordan det vil fungere i hverdagen din. Urealistiske mål som du ikke klarer oppnå, kan medføre at du utvikler angst for å mislykkes og du mister motivasjonen. Det kan derfor være å stoppe opp underveis og sjekke ut hvordan det ligger an med motivasjonen og om du fortsatt tror på at du skal klare å nå målet ditt.

Hvorfor er dette viktig for meg?

 Hvordan kan jeg få dette til?

Maraton

Klar for start i Oslo Halvmaraton Søndag 22.sept 2011.

Lørdag kveld hadde vi en fantastisk oppladning med  feiring av gode venner som feiret både  50 årsdager og  20 års bryllupsdag. 120 års feiring med andre ord. Hvem kunne vel si nei til det? Det ble en «tørr» kveld for oss som skulle løpe, men mye god mat og mange morsomme historier.

Målet om å løpe halvmaraton  under tre timer,  hadde endret seg underveis i prosessen, og konkurransemenneske som jeg er skulle jeg selvfølgelig slå en god venninne som hadde løpt Stavanger Halvmaraton på under 2,5 time. Et godt tips før løpet startet var mentalt å kun tenke en km om gangen. Ikke tenke at nå skal jeg løpe over 20 km, men delmål – jeg skal løpe 1 km på 6.30 minutter og det skal jeg gjøre hele løpet helt til jeg kommer til mål.

Skal du  spise en elefant, spis den bit for bit!

Les om sosial støtte i morgen

1 tanke på “Mestringstro

  1. Tilbaketråkk: Make things happen! | Levmotivert

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s