Smilet

smil til verden så smiler verden tilbake

smil

Min mors ord gjennom hele oppveksten min, og som jeg også har videreformidlet til mine barn. Smilet kan uttrykke mye: Entusiasme, begeistring, bifall, engasjement, glede, gledesrus, henrykkelse, ild, innsatsvilje, inspirasjon, jubel, lidenskap, liv og sjel, stemning, varme. Smilet tolkes derfor vanligvis positivt i hele verden. Smilet og øyekontakt gjør at vi blir «sett». Dette i seg selv gir masse motivasjon.

Smittsomt? Har du ikke forsøkt så prøv gjerne. Det føles kanskje litt fremmed og rart de første gangene, men jeg garanterer at smilet kommer tilbake. Et ekte smil er vanskelig å motstå. Helt fra det lille barnet kommer til verden vil vi ha det til å smile og det er stor  stas når det første smilet kommer. Vi blir varm om hjertet og er henrykket over dette lille barnet som får oss til å føle oss så vel.

Et lite smil til en venn, familiemedlem, kollega eller en helt ukjent person kan bidra til at en dårlig dag ble en god dag. Et smil kan avvæpne en konflikt som er i ferd med å utarte seg.   Å smile gjør at hjernen produserer mer endorfin, som i sin tid minsker smerte.

Smilet i øynene er lyset i vinduet som viser at hjertet er hjemme!

Min kloke mor sa også:

Smiler du mye får du smilerynker når du blir gammel. 

Ha en strålende helg alle sammen

6 tanker på “Smilet

  1. Tilbaketråkk: Engasjement eller slit? | levmotivert

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s